huawei matebook x 1 1

Huawei, çerçevesiz ekranlı MateBook X Pro’yu tanıttı

Barselona’da gerçekleşen MWC 2018 etkinliği sırasında Huawei yeni ürünler tanıtaran adından çok bahsettirmeye başladı. Çin merkezli teknoloji devi olan şirket çerçevesiz ekranlı tabir edilen dizüstü bilgisayarı Huawei MateBook X Pro’yu tanıttı.

MWC 2018’de çok dikkat çeken Huawei yeni tanttığı cihazlarla büyük beğeni kazanacak gibi duruyor. Dün akşam saatlerinde tanıttığı MateBook X Pro’num ekran gövde oranı %91 oranında olurken 3K çözünürlük ve 260ppi ve 450nit dokunmatik ekrana sahip.

huawei matebook

 

Huawei MateBook X Pro Özellikleri

Intel Core i7-8550U işlemciye sahip olan cihaz Nbidia GeForce Mx150 ekran kartıyla oyuncuları sevindiriyor. 512 GB SSD’ ye sahip cihaz 16 GB RAM’e ev sahipliği yapıyor. Dolby Atmos destekli hoparlör sistemi sunarken 4 adet mikrofonla 360 derecelik ses kaydı yapabiliyor.  Tüm bunların yanı sıra güç düğmesine entegre edilen parmak izi okuyucusu bulunuyor.

MateBook X Pro, USB Type – A girişine ve iki adet Type -C girişini sunuyor. Kulaklık girişide bulunan laptobun en kalın yeri 15,24mm olurken en ince yeri ise 5,08mm olarak belirtiliyor. Kilogram bazında ağırlığı ise 1.3 kg.

huawei matebook x 2

 

Henüz fiyatı belli olmayan dizüstü bilgisayarın bahar aylarında gri ve gümüş renk seçeneği ile raflarda yerini alması bekleniyor.