HTC

HTC’nin geliri hızlı bir şekilde azalmaya devam ediyor

Aylardır satışlarındaki azalmayla haberlere konu olan HTC, geride bıraktığımız Ocak ayını kapsayan satış rakamlarını paylaştı. Bu verilerde de şirketin akıllı telefon sektöründen elde ettiği gelirin hızlı bir şekilde düşmeye devam ettiği görülüyor.

Yeni modelleriyle akıllı telefonun en çok konuşulan üreticilerinden birisi olan HTC, son aylarda oldukça hızlı bir şekilde gelir kaybediyor. Şirket, Ocak ayına ilişkin satış rakamlarını paylaştı ve geçen ayda da gelirin kayda değer bir oranda azaldığı görülüyor. Veriler, tam altı aydır düşüşün yaşandığını gösteriyor.

HTC’nin yıllık geliri de ciddi oranda düştü

Paylaşılan veriler, Ocak ayında şirketin 2017’nin Aralık ayına kıyasla %15.3 oranında daha az gelir elde ettiğini ortaya koydu. Gelirin aydan aya kademeli olarak azalmasından ötürü geride bıraktığımız senede şirketin yıllık geliri %27 oranında azalmıştı.

HTC

Şirketin 1,1 milyar dolar karşılığında Pixel ekibi ve patentleri için Google ile anlaşma masasına oturmasının etkileri henüz bu çeyreğin sonucuna yansıtılmış değil. Büyük anlaşma sayesinde tam 10 çeyrektir üst üste gelir kaybı yaşayan HTC’nin sonunda gelirini arttırdığını göreceğimiz düşünülüyor.