Apple Watch Ipuclari

Her Apple Watch Kullanıcısın Bilmesi Gereken 3 İpucu

Apple Watch’ın tam potansiyeline ulaşması ve iPhone ile etkileşimin gerçekten iyi sonuç vermesi için birkaç ayar yapılması gerekmektedir. Apple Watch’tan nasıl daha fazla yararlanabileceğinizi size göstereceğiz.

Ara ve Bul

Apple Watch giderek daha kolay hale gelse de, halen bir iPhone ile eşleştirme iznine sahip. Ancak bu aynı zamanda bir fayda sağlar. Çünkü telefonunuzu yanlış yerleştirdikten sonra, ses çıkarması için artık aramanıza gerek kalmaz. Çünkü Apple Watch’un kontrol merkezinde, iPhone’a ping gönderen bir sembol yerleştirilir. İPhone’a ve stilize edilmiş ses dalgalarına sahip olan simgeye basarsanız, yanlış yerleştirilmiş telefon, sessiz olsa bile iyi bir zil sesiyle duyurulur.

Apple Watch

Ekran Görüntüsü

Ayrıca Apple Watch’un ekran görüntülerini de alabilirsiniz. Mac, iPhone ve iPad’in aksine ekran görüntüsü fabrikada ayarlanmamıştır. Bunu, “Ekran Görüntülerini Etkinleştir” altındaki Ayarlar> Genel’de açmanız gerekir. Ancak, yandaki iki düğmeye aynı anda basılması, geçerli ekran içeriğinin bir resmini tetikler ve fotoğraf hemen bağlı iPhone’daki fotoğraf kitaplığına taşınır. Yanlışlıkla çektiğiniz çok fazla arama fotoğrafı bulursanız, ekran görüntülerini tekrar devre dışı bırakabilirsiniz.

Kadran Üzerinde Egzersiz Yaparken Daha Fazla Veri Göster

Egzersiz uygulamasında ekranı biraz genişletebilir ve ekrana ek veriler getirebilirsiniz. Yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi açık hava sporlarında rakımı da gösterebilir. Ayar, iPhone’daki Watch uygulamasında gizlenir. “Saatim – Eğitim” altında “Eğitim Görünümü” çubuğuna yazın. Burada bir veya daha fazla ölçülen değer arasında seçim yapabilir, ayrıca ek ölçülen değerleri ayarlayabilirsiniz.