AMD Islemci

GPD Win Max, Intel Yerine AMD’ye Güveniyor

Şimdiye kadar GPD, taşınabilir oyun bilgisayarlarına Intel CPU’lara nispeten zayıf entegre grafik yongaları ile yerleştirdi. Yeni Max ile bu değişmek üzere. AMD İşlemci APU sayesinde oyunlardaki performans büyük bir adım atabilir.

Bugüne kadar, Win Max’in geliştirilmekte olan yeni, taşınabilir bir oyun bilgisayarı olduğudur. Bu taşınabilir bilgisayar PC, popüler GPD Win ve GPD Pocket serisinin en yeni üyesi olacak. Sızan görüntülere göre, cihaz öncekiler gibi bir Intel HD Graphics 615 özellikli Intel Core M’ye değil, V1000 serisinin AMD Ryzen Embedded yongasına dayanacak.

AMD İşlemci

Şaşırtıcı bir şekilde, Intel HD 615 ile GPD Win 2 bile birçok oyunu küçük ekranda akıcı bir şekilde gösterebilecek güce sahip. Bununla birlikte, AMD çipiyle olan performans sıçraması çok büyük bir neden olarak görünmekte. Karşılaştırmalara göre, Fortnite’deki AMD’nin Vega 8’i (720p, minimum detaylar) saniyede ortalama 112 kareye ulaşırken, Intel’in iGPU’su aynı koşullarda sadece 35 fps yapıyor.

Birçok Özelliği Birlikte Kapsamakta

Resimler ayrıca birkaç ayrıntı daha göstermektedir. Cihaz, entegre bir SSD için M.2 yuvasına sahip olacak. Ayrıca bir microSD yuvası, WiFi, Bluetooth, HDMI, birkaç USB-A bağlantı noktası ve bir USB-C bağlantı noktası vardır. GPD Win Max bu yılın ilerleyen saatlerinde resmi olarak sunulacak, fiyat ve bulunabilirlik hakkında daha ayrıntılı bilgi hala beklenmekte.

Win Max’a ek olarak, şirket ayrıca gelecek hafta sunulacak yeni bir GPD Cebi de planlıyor. GPD MicroPC’nin teslimatı Mayıs ayında başlayacak.