Googlein izleri bulunmayan yeni Android OS eelo

Google’ın izleri bulunmayan yeni Android OS: “eelo”

Mandrake Linux’un kurucusu olarak bilinen Gaël Duval, Google içermeyen ancak temel yapı birimini Android işletim sisteminden çeken açık kaynak kodlu Android sürümü “eelo“yu duyurdu.

Android kullanmayı seviyorsunuz ancak, gereksiz birçok uygulama veya Google’ın uygulamalarının olmamasını yani saf bir Android kullanmak tercihinizse bu artık mümkün. Google’ın sizleri takip ettiğini ve bunu zaten her kullanıcının iznini alarak yaptığını belirtmiştik. Buna en büyük örnek ise bir ayakkabı sitesine girdikten sonra, diğer tüm web sitelerini ziyaret ettiğiniz sırada ayakkabı reklamlarını göreceksiniz. Bu durum bazı zamanlar rahatsız edici olabiliyor. Eski Linux geliştiricisi Mandrake Linux‘un sahibi Gaël Duval, işte tam bu konu üzerine Google ile bağı olmayan Android OS geliştirdi.

“eelo” adında gelen yeni işletim sistemi Android yapısını kullanmakta olup açık kaynak kodunda Google’ın izlerini barındırmıyor. Asıl iyi yanı ise açık kaynak kodlu olması sebebiyle sahip çıkıldığı taktirde güzel işlerin gündeme geleceği kesin. Duval, açıklamalarında “eelo”yu 3 yıl içerisinde tam anlamıyla sesli asistanından diğer özelliklere kadar geliştirecek.