Android Oreo hatasi Wi Fi oldugunda bile mobil verileri kullaniyor

Google’ın Android Oreo’su Hayal Kırıklığı Yarattı!

Google’ın bu sene içinde sunduğu Android sürümü olan OREO ile birlikte telefonlarda sunulan işletim sistemi desteğinin sekteğe uğradığı da ortaya çıkmış oldu.

Google çıkarmış olduğu versiyonlarda önceliği kendi cihazlarına vermesi nedeni ile diğer cihazlara güvenli bir şekilde yüklenmesinin bir yolu maalesef bulunuyor. Bu durumda OREO‘nun kullanıldığı cihaz sayısını yani pazar payını düşürüyor.

Veriler ile birlikte aktaracak olursak; Google‘ın geliştiriciler sitesinde yer alan bilgilere dayanarak; Oreo şu an %0,2 pazar payına sahip. Bu oran Nexus ve Pixel cihazlarına yüklenen yani bahsettiğimiz gibi Google’ın kendi cihazlarına olan yüklemelerinden oluşan bir oran olarak gözükmekte.

Oreo’nun diğer android versiyonları ile karşılaştırıldığında durumu şu şekilde.

Gingerbread 2010 yılında çıktı ve piyasanın % 0,6‘sını kapsıyor. Ice Cream Sandwich‘in oranı ise, % 0,6 olarak gözüküyor. Marshmallow % 32 ve Lollipop ise % 27.7‘lik kısmını oluşturuyor. Nougat % 17.8 seviyesinde iken, KitKat ise % 14.5 seviyesine oturmuş gözüküyor.

Tabi bu durumun değişmesi Oreo‘lu Pixel 2 telefonlarını çıkarması ve Samsung, LG gibi telefonları destekler hale gelmesi ile artış göstereceğini düşünebiliriz.