Google Play Store ve App Store

Google Play Store ve App Store gelir rekoru kırdı

Yılın ilk çeyreğine ilişkin verilerin paylaşılmasıyla birlikte Google Play Store ve App Store’un gelir ve uygulama indirilme sayısında rekor kırdığı açıklandı.

App Annie, uygulama mağazaları açısından oldukça kazançlı bir dönemi geride bıraktığımızı duyurdu. Paylaşılan verilere göre Google Play Store ve App Store’un dönem içerisindeki kazancı, önceki senenin aynı dönemine kıyasla %22 oranında artış gösterdi ve 18,4 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Bunun yanı sıra uygulama mağazalarından indirilen uygulama sayısı da geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyasla %10 artış gösterdi ve 27,5 milyara yükselerek bir başka rekor daha getirdi.

App Annie tarafından hazırlanan raporda kullanıcıların yeniden indirdiği uygulamalar ve güncellemelerin indirilme sayısını etkilemediğinden bahsedildi. Buna ek olarak toplam gelir hesabının ücretli uygulamalar, uygulama için satın alımlar ve üyelikler üzerinden yapıldığı da belirtildi.

Google Play Store ve App Store

PUBG Mobile ve Fortnite rekor getirdi

Google Play Store PUBG Mobile

App Annie, iOS’in Google Play Store kıyasla daha fazla gelir elde ettiğini ve her iki mağazada toplamda 6,2 milyon adet uygulamanın bulunduğunu belirtti. Ayrıca, üç aylık süreç içerisinde iki farklı rekorun gelmesinde PUBG Mobile ve Fortnite gibi yapımların çok büyük etkisi olduğunun da altı çizildi.