Google Pixel ve Pixel XL 1 1

Google Pixel ve Pixel XL Beklenen Güncellemeyi Aldı

Android işletim sistemi için güncellemelerine sürekli olarak devam eden Google geçtiğimiz günlerde son güncelleme serisi olan Android 7.1.2 sürümünü duyurdu. Birçok Nexus modeli için yayınlanan güncelleme şimdi ise Google Pixel ve Pixel XL serisi için yayınlandı.

İlk çıktığı dönemlerde iPhone 7 serileriyle karşılaştırılan Google Pixel serileri teknoloji devi Google’ın kendi adı ile yayınladığı seriler olduğu için daha da önem gösterilen serilerden biri olmuştu. Hem Pixel modeli hem de Pixel XL modeliyle özellikle kamera konusunda beğeni toplayan serilerin güncelleme desteğine ise uzun bir süre devam edeceği ilk çıktığı andan itibaren bilinen bir detay olmuştu.

Yazılım desteği konusunda da beğeni toplayacak serilerden biri olarak gösterilen serinin son olarak ise Android Nougat güncellemesinin yeni versiyonunu alacağı duyurulmuştu. Fakat yaşanan mini uyum sorunları nedeniyle yeni güncellemenin Google Pixel ve Pixel XL serileri için yayını biraz gecikti. Beklenen haberi ise Google bugün verdi ve yeni güncellemeyi yayınladıklarını duyurdu. Yeni güncellemenin yayınlanmasının hemen ardından güncellemenin nasıl indirileceği hakkında da merak edilen bilgiler verildi.

Google Pixel ve Pixel XL Güncellemesi Sadece 40 MB

Yayınlanan yeni güncellemenin aslında detaylı Android güncellemelerinden biri olduğu için boyutunun oldukça yüksek olması bekleniyordu. Muhtemelen boyutun 400-500 MB arasında olduğu belirtiliyordu. Güncelleme boyutu oldukça yüksek olacağı beklenirken güncellemenin boyutunun sadece 40 MB olduğu açıklandı. Güncelleme boyutlarının beta versiyonlarının dosyaları nedeniyle düşük olduğu açıklanırken söz konusu güncellemenin artık final sürümü olduğunu da belirtelim.

Google Pixel ve Pixel XL

Güncellemeyle beraber Android 7.1.2 güncellemeleriyle beraber gelen tüm özellikler akıllı telefona eklenirken bunun dışında telefonların sistemsel ve güvenlik konusunda da birçok iyileştirme aldığı da belirtildi. Çok daha kararlı hale gelen ve çok daha başarılı bir sistemlere sahip olan Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlarının bundan sonraki aşamalarda da geliştirmeler almaya devam edeceğini de belirtmek gerekiyor.

Google Pixel ve Pixel XL Güncellemeleri Devam Edecek

Yayınlanan son güncelleme Android 7.1.2 sürüm güncellemesi olarak ortaya çıkmış olsa da Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonları için güncellemelerine devam edeceği belirtiliyor. Güncellemelerin ne zaman yayınlanacağı konusunda net bilgiler verilmemiş olsa da uzun bir süre daha Google Pixel ve Pixel XL serilerinin Android güncellemeleri alacağını söylemek yanlış olmaz.

Hatta Google’ın Android 8.0 güncellemesini de her iki telefona da getirmesi bekleniyor. Bu güncellemeler için ise net bir plan verilmediği için detaylı bilgi elde edilebilmiş değil. Konu hakkında detaylı bilgi alabilmek için Google Pixel ve Pixel XL serileri için teknoloji devinin yayınlayacağı planı takip etmek gerekli.