Google Fotoğraflar'da sınırsız depolama alanı
Google Fotoğraflar'da sınırsız depolama alanı

Google Fotoğraflar’da sınırsız depolama alanı tarihe karışıyor

En çok kullanılan yazılımlar arasında yer alan Google Fotoğraflar için yeni bir karar gündeme düştü. Bu karar ile birlikte birçok kullanıcı tepki gösterse de Google’ın sınırsız depolama alanı konusunda yeni bir adım atacağı belirtildi.

Kullanıcıların yer sıkıntısını çözen Google, atacağı bu adım ile birlikte kullanıcılara bir mail gönderdi ve bu mail içerisinde Google Fotoğraflar hesabı olan kullanıcılara yeni sistem hakkında bilgi verdi. Mail içerisinde eski fotoğraf ve videolara ne olacağı, sürecin nasıl işleyeceği, bazı bilgiler ve kullanıcılara sunulan öneriler yer alıyor.

Google Fotoğraflar artık sınırsız depolama alanı vermeyecek

Dünyanın en çok kullanılan yazılımları arasında yer alan Google Fotoğraflar, kullanıcılara sunduğu sınırsız depolama alanı ile oldukça popüler bir hale gelmişti. Bu özelliği sayesinde kullanılan bu uygulama için alınan yeni karar birçok kullanıcıyı üzecek. Normalde kullanıcılar sınırsız depolama alanından faydalanarak istediği kadar fotoğraf ve videoyu Google Fotoğraflar’da saklayabiliyordu.

Google Fotoğraflar'da sınırsız depolama alanı tarihe karışıyor
Google Fotoğraflar’da sınırsız depolama alanı tarihe karışıyor

Yeni sistem ile birlikte sınırsız depolama alanı tarihe karışıyor olacak. 1 Haziran 2021’den itibaren geçilecek olan bu süreç için kullanıcılar bu tarihe kadar sistemi sınırsız bir şekilde kullanmaya devam edecek. Sonrasında medya içerikleri için 15 GB ücretsiz depolama alanı kullanılacak.

Google, geçiş süreci ile ilgili bazı bilgiler de paylaştı. Sınırsız depolama alanı kalksa dahi 15 GB ücretsiz depolama alanının yanı sıra ücretli olarak sunulan yıllık ek depolama alanı bulunuyor. Google, isteyen kullanıcıları buraya yönlendiriyor. Google One üzerinden alınacak olan ek depolama hizmeti ile birlikte kullanıcılar 15 GB ücretsiz depolama alanına sahip olurken 100 GB depolama alanı almak isteyenler yıllık 58 TL, 200 GB depolama alanı almak isteyenler 116 TL, 2 TB depolama alanı almak isteyenler ise 290 TL ödeyecek.

Google ekibi, mail içeriğinde kullanıcıların bu zamana kadar paylaştığı veriler ile ilgili de bir istatistik yayınladı. Google’ın yaptığı açıklamaya göre Google Fotoğraflar uygulamasında bu zamana kadar 4 trilyonun üzerinde medya içeriği yüklendi ve her hafta yaklaşık 28 milyar yeni medya içeriği yükleniyor.