Google Fotoğraflar'a alternatif uygulamalar neler
Google Fotoğraflar'a alternatif uygulamalar neler

Google Fotoğraflar’a alternatif uygulamalar

Bazı kullanıcılar Google Fotoğraflar uygulamasını kullanmak yerine farklı bir uygulama kullanmayı tercih edebilir. Özellikle Google’ın yaptığı politika değişikliği ile kullanıcılara sunulan sınırsız depolama alanının kalkması pek çok kullanıcıyı derinden etkileyen bir durum oldu. Bu da kullanıcıların alternatif yazılımlar aramasına yol açtı. Google Fotoğraflar uygulaması her ne kadar sınırsız depolama alanını kaldırmak istese de halen sınırsız alan veren uygulamalar bulunuyor.

Google Fotoğraflar için alternatif uygulamalar

Yüksek boyutlu alan vermesiyle bilinen Yandex.Disk listenin başında yer alıyor. Kullanıcılar çeşitli görevleri de tamamlayarak 100 GB’a kadar ücretsiz depolama alanına kavuşabiliyor. Yandex’in daha öncesinde başlattığı bir kampanya ile mobil cihazlardan uygulamayı kullanan kullanıcılar sınırsız depolama alanına sahip oluyor. Yalnızca fotoğraflar için geçerli olan bu kampanya kısmen videolar için de geçerli. Kullanıcıların sınırsız video alanına sahip olması için Yandex.Disk Pro hizmetini kullanması gerekiyor.

Google Fotoğraflar'a alternatif uygulamalar
Google Fotoğraflar’a alternatif uygulamalar

Amazon Photos kullanıcılara kaliteli hizmet veren bir diğer uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama yeni kullanıcılara 5 GB depolama alanı sunsa da Amazon Prime üyeleri sınırsız fotoğraf yükleme özelliğine kavuşuyor.

Kullanıcılara 5 GB alan veren Microsoft OneDrive, yalnızca dosya değil aynı zamanda fotoğraf ve video yükleme konusunda da oldukça başarılı bir hizmet. Birçok avantajı bulunan uygulamanın düşük bir depolama alanı sunması dezavantaj olsa da firmanın kullanıcılara 6 TB’a kadar uygun fiyatlı depolama alanı sunması ilgiyle karşılanıyor. Yıllık 6 TB alan 640 TL olarak yer alıyor.

Flickr fotoğraf ve video yedeklemenin bir diğer adresi olarak kullanıcıları karşılıyor. 1.000 fotoğraf veya video olarak verilen alan, optimize edilmiş bir şekilde depolanıyor. Kendine özgü düzenleme ve filtreleme araçları yer alan uygulamada kullanıcılar diğer üyelerin içeriklerini de keşfedebiliyor.

iCloud, yalnızca bir depolama uygulaması değil aynı zamanda disk, medya içerikleri, kişisel veriler, yer işaretleri gibi çeşitli verilerin de yer aldığı bir hizmet olarak üyeleri karşılıyor. Başlangıç için 5 GB ücretsiz alan sunan sistem, 2 TB alanı aylık 65 TL’ye dağıtıyor.