Google Cloud 1

Google Cloud Kesintisi, Youtube, Gmail Ve Diğerlerine İsabet Ediyor

CNET raporlarına göre, yaygın bir Google Cloud kesintisi Pazar günü gerçekleşti, YouTube ve Gmail gibi popüler siteler ve birçok kullanıcı için birkaç saat kullanılamaz hale geldi. Google’ın Bulut Bilişim Motoru ve Bulut Ağı hizmetleri, 4:00’den itibaren sorun yaşamaya başladı.

Kesintileri ve hizmet kesintilerini kaydeden Down Detector’a göre, kesintiler öncelikle ABD’nin Doğu Sahili’nde ve Güney Amerika ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde kümelenmiş görünüyor.

Google Cloud

Google Cloud Kesintisi

Popüler sosyal medya sitelerine ek olarak, Google Cloud, Weight Watchers, PayPal ve Target dahil olmak üzere çeşitli büyük ölçekli şirketlere güvenmektedir. Apple bile, The Cloud’un iCloud depolama hizmetleri için Google Cloud kullandığını itiraf etti.

Google, saat 19:56’da bir güncelleme yaptı. ET, ağ tıkanıklığı sorunlarının “etkilenen tüm kullanıcılar için çözüldüğünü” söyledi.

Şirket, “Bu konuyla ilgili dahili bir soruşturma yürüteceğiz ve gelecekteki yinelenmeyi önlemek veya en aza indirgemek için sistemlerimizde uygun iyileştirmeler yapacağız” dedi.

Google, sorunlar nedeniyle “doğu ABD’de yüksek düzeyde ağ tıkanıklığı” suçladı. Google’ın Verge’e verdiği demeçte, “Bir posta morteması yapacağız ve bunun tekrar olmasını önlemek için sistemlerimizde uygun iyileştirmeler yapacağız” diyor. “Bugünün sorunlarından etkilenenlerden içtenlikle özür dileriz.” dedi.

Görünüşe göre Avrupa ve ABD en çok etkileniyor, ancak DownDetector, sorunun büyük ölçüde çözülmüş olduğunu onayladı. Büyük oyuncular arasında, Google şu ana kadar en küçük bulut hizmetine sahip ancak son olarak Kasım 2018’de olmak üzere daha az servis kesintisine sahip görünüyor. Okuyucularımızdan herhangi biri etkilendi mi? Bize aşağıda bildirin.