Google Chrome gecmisi silme 1

Google Chrome’da Geçmiş Silme

Akıllı telefonların ortaya çıkması ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara olan bağımlılığımız azalmaktadır. Bugünlerde iyi bir akıllı telefonla, aksi halde masaüstü veya dizüstü bilgisayar gerektirecek şeylerin çoğunu yapabiliriz. Her zaman söylemeye devam ettiğimiz gibi, hemen hemen her şey için bir uygulama vardır.

Akıllı telefonlarla, hareket halindeyken belgeleri, fotoğrafları düzenleyebilir, sosyal medyaya video yükleyebilir, blog yazısı yazabilir, çevrimiçi alışveriş yapabilir ve en önemlisi tarayıcıları kullanarak web sitelerini gezebiliriz. Piyasada birçok tarayıcı var, ancak ilk akla gelen Google Chrome.

Google Chrome geçmişi silme

Elbette, her şey için uygulamalarımız var, ancak bu uygulamanın düzgün çalışmayı reddettiği zamanlar olabilir. Bu gibi durumlarda, Android cihazlarımızda önceden yüklenmiş olarak gelen Google Chrome’a başvuruyoruz. Hesaplarınıza giriş yapmak için Google Chrome’u kullandıysanız, başka bir deyişle cihazınızı ele geçirirse başkasının tüm verilerinize kolayca erişebileceğidir. Bu nedenle, kullandıktan sonra Google Chrome tarama geçmişi silinmesi her zaman önerilir. Nasıl yapılacağından emin değil misin? Peki, nasıl olduğunu bilmek için okumaya devam edin.

Google Chrome’da Geçmiş Nasıl Silinir?

  • Google Chrome’u açın.
  • Şimdi uygulama ekranının sağ üst köşesinde bulunan ‘üç nokta menü‘ düğmesine dokunun. Bundan sonra, ‘Tarihçe‘ üzerine dokunun.
  • Geçmişe dokunduğunuzda, tarama geçmişinizi göreceksiniz. Göz attığınız tüm web sitelerinin listesi olacaktır. En alttaki ‘Tarama Verilerini Temizle‘ olarak adlandırılan bir seçenek olacak, üzerine dokunun ve başka bir ekrana yönlendirileceksiniz.
  • Beş tane onay kutusu olacak. Hepsini kontrol etmenizi ve ardından açılır listeden time zaman başlangıcı ‘seçmenizi öneririz. Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, üzerinde Data Verileri Temizle ‘yazan mavi düğmeye dokunmanız yeterlidir.

Bu mavi düğmeye tıkladığınızda, Google Chrome’daki göz atma geçmişiniz silinecek. Sık sık Google Chrome kullanıyorsanız ve her seferinde tarama geçmişini silmekle ilgili tüm bu sıkıntıları istemiyorsanız, tarama için Gizli Modu kullanmanızı öneririz. Çerez bilgileri, şifreler, göz atma geçmişi vb. Verilerinizi kaydetmez.