Google Chrome
Google Chrome

Google Chrome için Multimedya Tuşu Desteği Geliyor!

Google Chrome kullanıcıları tarafından beklenen özellik yani klavyede bulunan multimedya tuşlarına destek güncelleme olarak kullanıcılara sunulacak.

Google Chrome, en çok kullanılan ve sık tercih edilen bir tarayıcıdır. Uzun süredir beklenen multimedya tuş desteği, Mart ayında gelecek olan güncelleme ile kullanıcılara sunulacak.

Google Chrome üzerinden klavyenizdeki multimedya tuşlarını bazı eklentiler ya da üçüncü parti yazılım üzerinden kullanma imkânı sağlanıyordu. Ancak tahmine göre, üçüncü parti yazılımlar güvenlik açısından tehlike oluşumuna sebebiyet verebilir.

"<yoastmark

Kullanıcılar tarafından multimedya tuş desteği isteniyordu. Bu durumun da farkına varan Google, artık bu özelliğinin güncellemesini gerçekleştirecek ve resmi olarak bu özelliği sunacak.

Uygulanacak bu destek de klavyenizde bulunan durdurma, oynatma yada ileri, geri alma tuşlarına dokunduğunuz zaman bu tuşlara destek verilecektir.

Chrome tarafından 73 sürümü ile beraber sunumu gerçekleşecek olan özellik, ilk olarak Windows, macOS ve Chrome OS için sunumu önümüzdeki ay olacak. Linux’da bunlara nazaran biraz daha geç geleceğini belirtelim. Önümüzdeki ay sunulması ardından detayları daha da net göreceğiz.