google chrome 1

Google Chrome artık şüpheli sitelerde sizi uyaracak!

Google Chrome tarayıcısı artık şüpheli siteleri sizlere gösterirken, ilerleyen günlerde adres yazımında yanlışlık yaptığınızda da sizi doğru adrese gitmeniz için uyarı verecek.

Aslında Typo olarak ifade edilen ve popüler olan bir sitenin ismine ya bir harf eklenmiş yada bir harf değiştirilmiş olarak birçok tehlikeli kopya site yer alıyor. Kullanıcının site adresini yanlış yazmasıyla tehlikenin önüne geçmek adına Chrome tarayıcısı yeni önlemler almaya devam ediyor.

Çifte güvenlik daha sağlam!

Google Chrome tarayıcısı bu tehlikeli siteleri tespit edecek ve kullanıcılara bilgi sunacak. Chrome’un 70. sürümünde fark edilen bu yeni özellikle beraber açılır bir menü geliyor.Bu menüde kullanıcının yanlış bir adrese yönlendirilmiş olabileceği belirtiliyor ve asıl site adresine yönlendirme teklif ediliyor. Böylece kullanıcının yazım yanlışı sonucunda saldırganların eline düşmesinin önüne geçiliyor.

Chrome hali hazırda güvenilmeyen sitelere giriş yapıldığında kullanıcıları uyarıyordu. Yeni özellik ile birlikte güvenlik konusunda bir adım daha atılmış oldu. “chrome://flags/#enable-lookalike-url-navigation-suggestions” komutunu adres kısmına yazarak bu deneysel aracı açabilirsiniz. Henüz aracın ne zaman varsayılan tarayıcı özelliği olacağı hakkında bir bilgi yok.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?