Google Avustralya

Google Avustralya ülkesinden çekilebilir

Google Avustralya ülkesinden çekilme kararı alabilir. Bunun sebebi ise hükümetin yeni bir yasa tasarısını onaylamak istemesi.

Google, dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birisi haline gelmiş durumda. Son zamanlarda pek çok olay ile karşılaşsa da şu ana kadar yaşanan en ilginç olaylardan birisi de Avustralya’dan geldi.

Google Avustralya ülkesinden çekilme kararı alabilir

Bilindiği üzere Google News, Google’ın haber sitelerindeki içerikleri paylaşması için kurduğu bir platform. Google News üzerinde yer alan haberler, web siteleri için de oldukça faydalı bir durum. Çünkü buradaki haberlerin ön plana çıkmasıyla birlikte web sitelerinin kullanıcı kitlesinde de bir artış yaşanıyor.

Avustralya hükümeti, bu konuda yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Normalde Google News içerikleri Google tarafından ücretsiz bir şekilde bu platformda yayınlanıyor. Avustralya parlamentosunda alınan bir karara göre Avustralya’daki haber yayıncılarının Google News’te görüleceği her içerik için Google para ödemek zorunda kalabilir. Yani örnek vermek gerekirse bir haber sitesi haber hazırladı ve bu haber Google News üzerinde yer alıyor. Google, haber sitesine para ödeyecek.

Google Avustralya

Bu durum henüz yasa tasarısı olarak yer alıyor yani onaylanmadı. Eğer ki böyle bir yasa parlamentodan geçerse Google, Avustralya’dan çekileceğini ve bu hizmeti ülke içerisinde sunmayacağını açıkladı. Bu da Google ile Avustralya arasındaki ipleri daha da gerdi. Avustralya Başbakanı Google’ın tehditlerine karşı şirkete boyun eğmeyeceğini ve gereğinin yapılacağını bildirdi.

Google News hakkında bilgi

Google News, 2002 yılının Eylül ayından beri yayın hayatında olan bir haber platformu. Bu platformda birçok haber sitesinden çekilen haberler yer alıyor. Bu da kullanıcıların birçok haber sitesini gezmeden tek bir haber sitesinden haberleri okuyabilmesini sağlıyor. Ayrıca bu durum haber siteleri için de oldukça faydalı. Çünkü haber siteleri bu hizmet sayesinde daha popüler bir hale dönüşebiliyor.

İçerisinde binlerce haber kaynağının bulunduğu Google News, çok geniş bir haber içeriğine sahip. Platformda kategoriler de bulunuyor. Ayrıca arama sistemi sayesinde kullanıcı bir habere hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Daha öncesinde İspanya’da kapatılan Google News, İspanya’nın vergi bağlamasından ve telif hakları ile ilgili bir yasa çıkarmasından dolayı bu ülkede bu hizmetini sonlandırmıştı.