Pucca 1

Fenomen PuCCa’nın Hapis Cezasının Gerekçesi Açıklandı

Fenomen takma adı Pucca olan Pınar Karagöz’e Uyuşturucuya özendirme suçundan dolayı 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 liralık para cezasına çarptırılmıştı. Fenomene verilen cezanın gerekçeleri de açıklandı. Açıklanan gerekçelerde farklı konulara dikkat çekildi.


Yaptığı paylaşımlar nedeni ile 5 yıl 10 aylık bir hapis cezasına ek olarak 66 bin 660 lira para cezasına çarptırılan, PuCCa’ya verilen cezanın gerekçesi açıklandı.

Pucca’ya verilen Ceza İçin Mahkeme Kararında Şunlar Bulunuyor.

“Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir.”

Hapis Cezasını aldığını öğrenmesi üzerine Pınar Karagöz’ün paylaşımı şöyledi.

Mahkemenin kararında ise Kolombiya’da bulunan Medellin şehrine de atıfta da bulunuldu. Medelin şehrinin uyuşturucuda büyük bir ismi olduğu belirtilirken, “Buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde hayatta kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımı olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Medellin’deki fakir insanların evlerine ekmek götürebileceklerini ima etmekte ve kişileri uyuşturucu kullandırmaya özendirmekte olduğunun tespit edildiği” ifadelerine yer verildi.

PuCCa’nın ise takip edenler için bir tehlike oluşturduğu belirtildi.
Pucca
Mahkemenin vermiş oldığu kararda, PuCCa’nın takipçilerini uyuşturucu kullanmaya özendirdiğini belirtildi “Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği” cümleleriyle sürdü.

Sosyal medya etkisi
Pucca

Mahkeme Kararında “Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir. Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, daha ucuz ve elverişlidir. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır.” denildi.

PuCCa’nın ise uyuşturucuyu suç olmadığını aksine bir ekmek kapısı gibi gösterdiğini; bunun da gelişmekte olan gençlerin yanlış yönlenmesine neden olduğunu belirterek; 1,72 milyon takipçisi olan fenomeni 7 yıl hapis ve 4 bin gün adli para cezası verdi. Sonrasında ise verilen ceza, 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira para cezası olarak değiştirildi.