Facebook

Facebook, telefon görüşmelerini ve atılan mesajları bile kayıt altına almış!

Facebook’un gizli bir şekilde kullanıcı verilerini topladığı ve siyasi amaçlarla kullandığının ortaya çıkmasıyla birlikte, sosyal paylaşım platformunun adının karıştığı olayların bir türlü sonu gelmiyor. Bir kullanıcı, indirdiği kişisel arşivinde telefonundan yapılan aramaların ve gönderilen mesajların bulunduğunu gördü. Detaylar yazımızda.

Yeni Zelandalı bir Facebook kullanıcısı, sosyal paylaşım platformundan kişisel arşivini indirerek Facebook’la neleri paylaştığına göz atmaya karar vermiş. Bulduğu bilgiler, Facebook’un telefon görüşmelerini ve gönderilen mesajları da kayıt altına aldığını ortaya çıkardı.

https://twitter.com/dylanmckaynz/status/976368845635035138

Kullanıcılarının bilgilerini siyasi amaçlarla kullanmasından ötürü bu dönemlerde zor zamanlar geçiren Facebook, diğer kullanıcıların da yaptığı araştırmalara göre arama ve mesaj bilgilerini 2015 senesinden beri kayıt altına alıyor. Yani eğer akıllı telefonunuzda Facebook yüklüyse, sizin de konuşma ve sohbet geçmişiniz Facebook tarafından inceleniyor.

Facebook: “Amacımız yakınlarını bulmalarını sağlamaktı”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Facebook, kullanıcıların yakınlarını ve tanıdıklarını sosyal paylaşım platformunda bulabilmelerini sağlamak amacıyla bu bilgileri kayıt altına aldıklarını söyledi.

Facebook

Eğer siz de Facebook ile hangi bilgilerinizi paylaştığınızı merak ediyorsanız buradaki yazımızdan paylaştığınız bilgilerin bazılarını öğrenebilir, kişisel bilgilerinizin yer aldığı arşivi nasıl indireceğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.