Facebook

Facebook bilgilerine ulaşan uygulamalar nasıl bulunur?

Facebook hesabınızda beğenmediğiniz sayfaları görüyor, size hitap etmeyen reklamlarla mı karşılaşıyorsunuz? Tüm bu olayların nedeni indirdiğiniz ve hesabınıza erişim izni verdiğiniz bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir. Detaylar haberimizde.

Facebook’un giderek yaygınlaşmasıyla birlikte indirdiğimiz uygulamalardan giriş yaptığımız sitelere kadar birçok şeyde Facebook hesabımızı kullanmaya başladık. Kullanıcı adı ve şifrelerle uğraşma derdini ortadan kaldıran bu özellik, pek farkında olmasak da sosyal paylaşım hesabımızda yer alan verilerimizin de bizden habersiz bir şekilde kullanılmasına izin veriyor.

Eğer Facebook ile paylaştığınız verilere önem veriyorsanız (buradaki haberimizden Facebook’la neler paylaştığınızı görebilirsiniz) hesabınıza erişimi olan uygulamala göz atmanız son derece önemli. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Sizler için bu basit işlemi detaylı olarak anlattık:

Bilgisayar üzerinden Facebook uygulamalarına erişim

  • İlk olarak Ana Sayfa’nın sağ üst kısmında yer alan ok işaretine tıklayın.
  • Ardından Ayarlar’ı seçin.
  • Son olarak sol menünün en alt kısmında bulunan Uygulamalar’a giriş yapın.

Facebook

Mobil cihaz üzerinden Facebook uygulamalarına erişim

  • Android’de sağ üstte, iOS’de sağ altta bulunan Seçenekler (üst üste üç çizgi) butonuna tıklayın.
  • Alt kısımlarda yer alan Hesap Ayarları’na girin.
  • Son olarak Uygulama Ayarları’na tıklayın.

Facebook

Bu adımları izlemenizin ardından hesabınıza erişimi olan uygulamaların göründüğü bir ekranla karşılaşacaksınız. Eğer senelerdir bu uygulamaları düzenlemediyseniz onlarca uygulamayla karşı karşıya gelmeniz muhtemel. Kullanmadığınız veya kısıtlamak istediğiniz uygulamaları bu alandan seçebilirsiniz.