ar tekno 1

Facebook AR Teknolojisiyle Apple ve Google’ı Bitirecek

Akıllı telefon konusunda iyi bir yere sırtını yaslayamayan Facebook, tüm gücünü artık AR teknolojisi üzerinde ilerletme kararı aldı. Markanın amacı çok kısa süre içerisinde Apple ve Google’ı tahtından indirip, akıllı telefon saltanatı konusunda yeni bir adım atarak Teknoloji alanında patron olmak gibi duruyor.

Tüm dünyada Teknoloji şirketlerinin başında yer alan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, akıllı telefonların mezarını kazacak teknoloji için tüm servetini dökeceğini belirtti.
Facebook 2004 yılında kurulmuş ve akıllı telefon sektöründe Google ile Apple’ın çok fazla gerisinde kalarak neredeyse telefon alanında adını unutturacak gibi oldu. Ancak Zuckerberg açıklamalarında akıllı telefonlardan sonraki dönemde yer alacak olan AR teknolojisi için sıkı bir çalışma içerisine gireceğini söyledi.

facebook AR teknolojisi
Akıllı telefon sektöründe pek fazla adı geçmeyen Facebook, bu alanda Apple ve Google kadar tecrübesinin olmadığından bir başarı edemediğini ancak gelecek nesildeki AR teknolojisinde tek kral olmak için hazırlıklara başladığını ifade etti.

AR Teknoloji (Augmented Reality) Nedir?

Açık ve net konuşmak gerekise AR gerçek ortamda yer alan veya görülebilen nesnelerin teknolojiyle güçlendirilmesi olarak ifade edilebilir. AR teknolojisi için çok fazla örnek verilebilir ve şuan için AR teknolojisiyle çalışan bazı teknolojik ürünler yer almaktadır. Sizlerde video üzerinde AR teknolojisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

https://youtu.be/ayGKsLRXY-E

Facebook’un bir diğer açıklamasında ise AR donanımı yapar ve başarılı olabilirlerse eğer, ciddi anlamda harika bir ürünün ortaya çıkaağı ifade edildi. Bu bakımdan Şirketin bu alanda milyon dolarlık bir yatırım yapacağı anlaşılmış oldu. Bakalım Facebook böyle bir yatırımın meyvelerini ne zaman yiyebilecek aslında tahmin etmek çokta zor olmasa gerek.