Düz Dünya

Düz Dünya savunucularına göre neden gezegenden aşağı düşmüyoruz?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen düz Dünya savunucuları, İngiltere’de düzenlenen bir etkinlikte bir araya gelerek gezegenimizin işleyiş şekliyle ilgili olarak fikirlerini paylaştı. Bu ekinlikte Dünya’nın kenarına ulaşan uçakların ve gemilerin neden gezegenden düşmediği de “açıklığa kavuşturuldu.”

Gezegeni yukarıdan görmek için garajında roket üretenden, Dünya’nın düz olduğunu kanıtlayana binlerce lira ödül sözü verene kadar birçok düz Dünya savunucusu son zamanlarda gündemde yer buldu. Tüm bilimsel çalışmaları, fotoğrafları ve hatta kendi gözleriyle görebildikleri kanıtları bile reddederek Dünya’nın düz olduğuna inanan bu insanlar, İngiltere’de yapılan büyük bir etkinlikte bir araya geldi. Yaklaşık 200 kişiye ev sahipliği yapan etkinlikte Dünya’nın düz olmasıyla ilgili akılda kalan sorulara “cevaplar” üretildi.

Cevaplanan sorulardan birisi de Dünya’nın düz olmasına rağmen nasıl insanları üzerinde tutmayı başardığıydı. Konuyla ilgili fikirlerini paylaşan katılımcılar, Pac-Man teorisi olarak isimlendirdikleri bir teoride karar kıldı. Bu teoriye göre gezegenimizin uç kısımlarına ulaşan uçaklar ve gemiler, ışınlanma kapılarından geçerek gezegenin diğer tarafından çıkıyor. Yani Pac-Man oyunundaki gibi ekranın bir tarafından giden karakter, öteki taraftan geri geliyor.

Bu gibi cevaplarla akılda kalan tüm soru işaretlerini yok edeceklerini belirten katılımcılar, günden güne kendileri gibi düşünenlerin sayısında artış olduğunu ve buna bağlı olarak etkinlik sayısını arttıracaklarını dile getirdi. Gelecek etkinlik Denver’da düzenlenecek ve 15-16 Kasım tarihinde yapılacak.