Bulut Depolama 1

Dropbox: Soğuk Hava Depoları İçin Yeni Sistem Tanıtıldı

Son derece popüler bulut depolama hizmeti Dropbox, yeni bir depolama sistemi tanıttı. Bu, operatöre daha az maliyetli olmak ve daha az ihtiyaç duyulan veya kullanıcılar tarafından değiştirilen soğuk verileri saklama amaçlıdır.

Dropbox Maliyetleri Azalacak

Birkaç yıldır, Dropbox, şirketin Magic Pocket adı altında gruplandırdığı kendi bulut altyapısına giderek daha fazla güveniyor. Dropbox maliyetleri azaltmak için SMR sabit diskleri kullanıyor.

Dropbox

Şimdi, sağlayıcı nadir kullanılan dosyaları etkin bir şekilde saklamak için bir yol yarattığını açıkladı. Somut anlamda, geliştiricilere bireysel saklanan verilerin kullanımını analiz etme ve böylece gereksinimlere göre depolama fırsatı verecektir.

Daha önce olduğu gibi, doğrudan, sıcak depolama norm olarak kalacaktır. Dropbox, nadiren kullanılan verilerin veri güvenliğinden veya erişilebilirlikten ödün vermeden akıllıca saklanmasının, depolama ortamının kullanımını yüzde 25 oranında azaltabileceğini belirtiyor.

Fiyat Değişikliği Bilinmiyor

Son kullanıcılar için, veri depolamasının iki alana bölünmesi neredeyse farkedilmemelidir. Şu anda Dropbox muhtemel bir fiyat değişikliği veya verilerin soğuk depolanması için yeni teklifler hakkında yorum yapmadı, rakip Amazon; Amazon Glacier ile zaten nadiren kullanılan verilerin son derece uygun maliyetli depolanması için bir yol sunuyor.