spotify ve discord isbirligi 1

Discord, Spotify ile Oyun ve Müzik Deneyimini Bir Arada Yaşayabilirsiniz

Spotify ve Discord, işbirliği çerçevesinde sunulan hizmet, Oyun oynarken, oyun içerisinde müzik dinlemek ve oyun müziklerini paylaşmak basitleşiyor.

Discord‘a gelen Spotify desteği sayesinde oyun içi chat özelliğini ve müziği bir araya getirildi. Bu entegrasyonu deneyimlemek için yapmanız gereken ise Discord içerisinde yer alan “Ayarlar” sekmesini açıp , “Bağlantılar” bölümüne girip Spotify’a bağlanmanız yeterli.

Bu sayede arkadaşlarınızla bir yandan eş zamanlı olarak oyun müziklerini dinlerken diğer yandan oyun hakkında sohbet edebilirsiniz.
Ayrıca oyuncular Discord üzerinden kendi favori müziklerini anlık olarak seçerek, arkadaşları ile paylaşabiliyor. Paylaşım sonucunda platforma bağlı kullanıcılar, o anda dinledikleri müziği gösteren bir etiket alıyor.

Spotify’dan Gelen Açıklama

Spotify Platform & Partner Deneyimi Ürün Direktörü Mikael Ericsson açıklaması: “ Oyun deneyiminin tamamlayıcı bir parçası olarak müziğin önemini vurgulamak üzere önemli bir adım attık. Spotify Premium ve Discord kullanıcılarına grup olarak müzik dinleme olanağı ve en sevdikleri oyunların tadını çıkarırlarken dinledikleri müzikleri paylaşma fırsatı sunduğumuz için oldukça heyecanlıyız.”