Samsung Dijital Camera 1

Dijital Kamera Üretimini Durdurdurabilir

Son dedikodulara göre, başlangıç seviyesinde seyreden kamera piyasasında istediği yere gelemeyen Samsung, dijital kamera üretiminde yeni bir karar alarak üretimi durdurabilir veya pazardan tam anlamıyla çekilebilir. İşte Samsung’un son zamanlarda kamera adına yaşamış olduğu her detay.

Samsung’un 2 yıl öncesine kadar kamera bölümünde bir durdurma yoluna gideceği hakkında bazı iddialar ortaya çıkmıştı. Markanın son kullanıcıya sunmuş olduğu kameraların pazardan geri adım atacağı söylentileri henüz daha devam ederken, Samsung tüm bu söylentileri reddetmişti. En son haber ise bu açıklamaları tam anlamıyla yalanlıyor. Bu bakımdan Samsung’un dijital kamera üretimini durduracağı artık netleşmek üzere.

samsung-nx-500

Habere bakıldığında ismini bir şekilde gizleyerek bir konuşmada bulunan Samsung yetkilisi sözlerinde artık kamera üretiminde bulunmayacağımızı ve çalışmaları farklı bir kategori üzerinden devam ettireceklerini söylemişti. Bu açıklamalardan yola çıkacak olursak eğer, kamera sektöründen geri çekilmenin olmayacağı sadece yeni bir kategori üzerinden yollarına devam edeceklerini anlamış oluyoruz.

Elbette Samsung‘un kamera üretimini durduracağı ve pazardan tam anlamıyla ayrılacağını söyleyen kişilerin aksine bu durumun olmayacağını ve üretimin devam ederek farklı bir kategoriden sürdürüleceğini görüyoruz. Bu bakımdan Samsung’un izleyeceği yol ciddi bir şekilde önemli karar olarak görülebilir.

Samsung NX500

Bir diğer raporda ise Samsung’un akıllı telefonlar ile başarıya gideceğini söylerken, kamera sektöründe Canon ve Nikon‘un bile zorluk çektiğini ele aldığımızda Samsung’un bu sektörde şimdiye kadar durabilmesi bile bir mucize olduğu ve daha fazla durmasının bir anlamı olmadığı ifade ediliyor.

Eğer tüm iddialar doğru çıkar ve Samsung, dijital kamera pazarından ayağını çekerse, bu bir sürpriz olarak görülmeyecektir. Çünkü raporların sunmak istediği birçok bilgiyi kullanıcılar önceden benimsemiş ve fotoğraf makinesi önceden bazı markalar tarafından karşılanmıştı. Bakalım farklı kategori üzerinden Samsung nasıl bir yol izleyecek merakla bekliyoruz.