Çin video sansürü

Çin’den ilginç yasak: Videolarda ‘koltuklar’ görünmeyecek!

Çin, müstehcen içerikli videoların önüne geçmek için videolarda koltukların görünmesini yasakladı. Yeni yasaklar oldukça ilginç.


Vatandaşlarının internet kullanımını sıkı bir denetim altında tutan ve hem internet üzerinden görüntülenebilecek içerikleri, hem de internete yüklenecek içerikleri sınırlandıran Çin, şimdi de videolarda koltukların ve yatakların görünmesini yasakladı. Yasak, hükümetin internette müstehcen videoların bulunmasını engellemek amacıyla atılan adımlardan birisi.

Hükümet, bu gibi yasaklarla halkın düşünce ve davranış şeklini kontrol altında tutmaya çalışıyor. Geride bıraktığımız dönemde de video paylaşım platformlarında dövme, içki, sigara ve ‘cezbedici dans’ gösteren videoların paylaşılması yasaklanmıştı. Tüm bunların yanı sıra halkın toplandığını gösteren videoların da yasaklandığı belirtildi.

Çin video sansürü

Özgürlüğü kısıtlayıcı bu yasaklarla hükümetin halkı kontrol altında tutmaya çalıştığı ortada. Ancak ülkedeki büyük sorunlar yakın bir tarihte hükümet ve halk arasında ciddi sorunların yaşanacağına işaret ediyor.

Kaynak