Google Chrome

Chrome 66 Kullanıma Sunuldu! Artık Video’lar Otomatik Oynamayacak!

Google, Chrome 66’yı Windows, Mac, Linux ve Android sistemleri için kullanıma sundu. Böylelikle 1 milyardan fazla kullanıcı sayısına sahip olan Chrome’a güvenlik düzeltmeleri ve otomatik video oynatmayı engelleme özelliği gelmiş oldu.

Yeni Chrome 66 ile otomatik video oynatmayı kapatma seçeneği varsayılan olarak geliyor. Ayrıca kayıtlı şifreleri dışa aktarma özelliği de bu versiyon ile gelmiş oldu.

Özellikle bir çok kullanıcınn rahatsız olduğu, internet sitesinde gezinirken aniden yüksek sesle başlayan videoların da sonu gelmiş oldu.

Artık Chrome’da daha önceden ilgilendiğiniz bir içerik var ise video otomatik olarak oynatılacak. Mobilde ise sayfayı ana ekranınıza dahil ettiyseniz video otomatik olarak oynatılacak.

Chrome’un yeni sürümünde Site İzolasyonu adı ile yer alan özellikle güvenlik arttırılırken, Chrome’un çökme sorunuda azaltılmış durumda.

chrome 66

Ayrıca yeni sürüm Chrome 66 yı indiren kullanıcılar Ayarlar > Gelişmiş Ayarlar > Şifreleri yönet üzerinden kayıtlı olan şifreleri dışa aktarabilecekler.