yt 1

Bu içerikler artık Youtube’da para kazanmayacak

YouTube kısa süre önce videoların para kazanmaya uygun olup olmadığına dair bazı açıklamalar yaparak filtreleme yoluna gideceğini duyurdu.

Paylaşılan yeni içerik oluşturucu yönergesine bakıldığında reklam verenlerin yani yayıncıların memnun olmayacağı uygunsuz içeriğe sahip videolarda artık para kazanılmayacağı görülüyor. Times dergisi daha önce Mart ayında YouTube‘da yer alan birçok sayıda uygunsuz ve nefret dolu içeriğin yer aldığı ve yayıncıların ciddi anlamda bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti.

Hatta durum o kadar rahatsızlık sununca Audi, L’Oreal gibi büyükler reklamlarını iptal etmiş ve gündeme oturmuşlardı. Bu bakımdan Google’ın içerik oluşturucuları biraz denetim baskısı altında olmaları daha uygun olabilir. Bundan böyle reklam verenlerin istediği tarzda videolarda görünme filtreleme seçeneği devreye girecek ve bu sorunların üstesinden gelinecek.

Aldatıcı, nefret içeren videolar kazandırmayacak!

Bunların yanı sıra YouTube bundan böyle nefret içeren ve uygunsuz bir şekilde aldatıcı videolar içinde bazı düzenlemeler getiriyor. Ayrıca yayıncılar reklamverenlerin dikkatini çekebilmek için bazı sistem değişiklikleri beraberinde gelerek kazançların artması görülebilir.Son olarak tüm videolar yüklenebilecek olsa bile reklamcılık yönergesi dışında kalan videolarda kazanç artık elde edilmeyecek.