BMW’den sonra Mercedes de ‘Aylık Abonelik Hizmeti’ Başlatıyor!

Lüks otomobil markaları, araba filosuna erişmek isteyen kullanıcıları için hizmet vermek adına sunmuş olduğu abonelik sistemleri her geçen gün artıyor. Mercedes Benz’de kısa süre içerisinde abonelik sistemi hizmetini başlatıyor.

ABD merkezli şirket kolu, perşembe günü bir açıklama yaparak, haziran ayından itibaren ‘Mercedes-Benz Koleksiyonu‘ adlı bir pilot programının başlayacağını söyledi. Nashville ve Philadelphia, otomobil üreticilerinin belli başlı bazı yeni araçlarının bir filosunu sunacağını ilk şehirler olarak belirtildi. Abonelik hizmeti bulunanlar, bir uygulama yardımıyla arabalarına erişebilecekler, bazı Mercedes-AMG modelleri de filonun bir parçası olacak. Abonelik fiyatları şuan için açıklanmış değil.

Mercedes ve BMW, Ocak ayı içerisinde, bu tür abonelik hizmetlerini başlatacaklarını söylüyor. BMW, geçtiğimiz hafta, Nashville’de hazır olan Cadillac ve Porche Passport pilot programlarını, kullanıcıların istekleri doğrultusunda, spor arabalarından SUV’lara ve sedanlara kadar çeşitli araçları sunuyor.

Audi on Demand da, San Francisco’da birkaç saat boyunca, saat başı veya günlük ücretlerle çalışıyor. Bu aboneliklere her koşulda abonelik ve sigorta da dahil.

Sizce bu abonelik durumu mantıklı mı?