Black-Friday

Black Friday Boyunca Toplam 5 Milyar Dolar Harcandı!

Dünya genelinde adeta bir alışveriş çılgınlığına dönüşen Black Friday etkinliğinde toplam 5 Milyar dolarlık alışveriş yapıldı.

Black Friday (yani Kara Cuma) bu yıl Türkiye’de özellikle büyük perakende satıcıları tarafından kullanılan bir terim haline geldi. Black Friday çılgınlığının ilk olarak çıktığı ve en yoğun olarak görülen ABD’de büyük bir satış istatistiği yakalandı. Açıklanan verilere göre satışların %42’si platform olarak mobil cihazlardan yapılırken %24’lik satış internet üzerinden yapıldı.

Alışveriş Çılgınlığı Black Friday

Etkinlik süresince alışveriş yapan insanlar ortalama olarak yaklaşık 135 dolar (540 TL) harcadı. Büyük indirimde önceki indirim günlerine oranla mobil cihaz kullanımı bir hayli artış gösterdi. Taylor Schreiner tarafından yapılan açıklamaya göre Black Friday’de toplam 5,03 milyar dolar harcandı. Bu rakam Türkiye’nin Gayri Safi Milli yıllık gelirinin %0,56’sını oluşturuyor.

Türkiye’de ise ne kadar alışveriş yapıldığına dair kesin bir veri bulunmuyor. İndirim günleri boyunca ülkemizde çoğunluk olarak teknoloji alanında harcama yapıldı. Birçok insana göre alışveriş çılgınlığı olarak görülse de birçok kişinin ihtiyacını giderdiği bir dönem olabilir.