Mac Kisayollari 1

Bilmeniz Gereken Mac Kısayolları

MacOS’un mükemmel bir işletim sistemi olduğunu kimse inkar edemez. Özellikle macOS güncellemeleriyle, macOS Sierra ve macOS High Sierra gibi bazı harika gizli özellikler de beraberinde geliyor. Eğer Mac’iniz hakkında yeni bir şeyler öğrenmeye hazırsanız, işte bilmediğiniz 3 harika Mac kısayolları:

Mac Kısayolları

Toplu Dosyaları Yeniden Adlandır

İşinizde çok fazla ekran görüntüsü almak zorunda kalıyorsanız ve bunları birer birer yeniden adlandırmak acı verici olabilir. Bir noktada, birden fazla dosyayı yeniden adlandırmanın gerekliliğini de hissediyor olabilirsiniz. Öyleyse, bunu Mac’inizde yapmanın kolay bir yolu var. Sadece tüm dosyaları seçin ve sağ tıklayın (kontrol + tıklayın). Şimdi, sağ tıklama menüsünden “X maddelerini yeniden adlandır” seçeneğini seçin.

Şimdi, formatı seçebileceğiniz ve adlandırma düzeninizi seçebileceğiniz bir açılır menü göreceksiniz. Biçimlendirme seçeneğini göremiyorsanız (“Metin Değiştirme veya Ekleme” seçeneğini görebilirsiniz), menü öğesine tıklayın ve “Biçimlendirme” seçeneğini seçin.

Mac’inizi Klavye Kısayolu ile Kilitleyin

MacOS’ta eksik olan bir başka güzel Windows özelliği, cihazınızı kilitlemek için kullanılan bir klavye kısayolunun olmaması. Mac’inizi kilitlemenin tek yolu uyku moduna geçirmektir. Bu yüzden en büyük sorun, ideal bir durum olmayan bir şey indirirken Mac’imin kilidini açık tutmak zorunda kalmasıdır. Ancak şimdi macOS High Sierra ile Mac’inizi klavye kısayoluyla kilitleme seçeneğiniz vardır. Mac’inizi kilitlemek için sadece “Command + Control + Q” tuşlarına basın, cihazınız kilitlenir. Alternatif olarak, resme Apple menüsünü tıklayarak da erişebilirsiniz.

Mac’i Uyanık Tut

Mac’in bir süre hareketsiz kaldıktan sonra uykuya daldığını biliyoruz ve çoğu zaman güç tasarrufu sağladığından iyi bir yöntemdir. Ancak, büyük bir dosya indirirken, aynı özellik en azını söylemek rahatsız edici hale gelir. Tabii ki, Sistem Tercihleri’ne gidip ayarları değiştirebilirdiniz ancak bu işlem çok zaman alıyor ve ayarları tamamladıktan sonra tekrar değiştirmeniz gerekiyor. Bununla birlikte, basit bir Terrminal komutu kullanarak aynı şeyi kolayca yapabilirsiniz.