Asus ZenFone 5, web sitelerinde görünmeye başladı

Asus’un yeni akıllı telefonu ZenFone 5, çeşitli web sitelerinde yerini almaya başladı. Akıllı telefonun isminin bu sitelerde geçmeye başlaması, yeni modelin tanıtımının yakın bir tarihte yapılacağını gösteriyor.

Asus’un yeni akıllı telefonu ZenFone 5’in Lite modeli, Rusya’da faaliyetlerini sürdüren bir web sitesinde belirdi ve sertifikası internet üzerinden paylaşıldı. Akıllı telefonun gündeme gelmesiyle, yeni ZenFone modelinin çıkış tarihini hakkında söylentiler yayılmaya başladı. Bazı kaynaklar akıllı telefonun Şubat ayının sonunu ve Mart ayının başını kapsayan dönemde gerçekleştirilen MWC etkinliğinde tanıtılacağını ileri sürdü. Asus CEO’su Jerry Shen, yeni ZenFone modellerinin çıkış tarihini net olarak belirtmedi, ancak Mart ayının ilk günlerini işaret etti. Bu da etkinliğin son günlerinde ZenFone 5’in sahne alabileceğini gösteriyor.

ZenFone 5 Lite sertifikası

ZenFone 5 Lite’ın bazı özellikleri ortaya çıktı

Paylaşılan sertifikadan, orta seviye cihaz kullanıcılarına hitap edecek olan ZenFone 5 Lite’ın 6.0 inch ekran boyutuna ve Qualcomm tarafından üretilen bir işlemciye sahip olacağı anlaşılıyor. Ayrıca akıllı telefon ekranının 18:9 formatta olabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Asus’un orta seviye modellerini büyük ekranlı, büyük bataryalı olarak üretmeyi sevdiğini söyleyebiliriz. Bu modelin de benzer özelliklere sahip olacağı tahmin ediliyor.