Apple

Apple Yükselişe Geçti

Apple, beklenen video servisi sayesinde Microsoft’u yeniden ele geçirdi. Yeni bir video servisi aracılığıyla gelirleri arttırmak umuduyla, yatırımcılar Apple’a akın ediyor. Apple şirket değeri 920 milyar dolarlık borsa değerine sahip olarak şu an Wall Street’teki en değerli şirket olan Microsoft’un önünde.

Çok sayıda analist, pazartesi günü Kaliforniya’daki Apple karargahında sunulacak ve iPhone bağımlılığından Apple ile uzaklaşmak isteyen film akışı teklifi için beklemekte.

apple şirket değeri

Netflix Ve Amazon Alanında

Apple’ın dünya çapında video hizmeti sunmak istediğini ve böylece Netflix ve Amazon’daki rekabeti körükleyeceğini umuyor. Doğrudan İnternetten film oynatmak için abonelik ücretlerinden elde edilen potansiyel gelir uzun bir süredir yatırımcıların odağı olmuştu, çünkü Apple’ın son çeyrekte (29 Aralık) yüzde beş düşmesiyle 84 dolara düşmesi nedeniyle, 3 milyar dolar azalmıştı. Apple hizmet sunumunu daha da genişletmek için medya şirketleriyle işbirliği yapmayı planlıyor.

Hedef Fiyat Arttı

Apple, TV kanalı tarafından yedi ila on milyar dolarlık yıllık gelir sağlayabildiğini belirtti, aracı kurum Wedbush’un analistleri açıkladı. Bir video servisinin duyurulması muhtemelen bu yıl Apple için büyük bir dönüşümün başlangıcı. JP Morgan analistleri, yeni teklifin mevcut müzik akışı servisine daha fazla ödeme yapan müşteri çekmesini bekliyor. Bu, gelirleri önemli ölçüde artırabilir. Aracı kurumdaki Nedham uzmanları da TV planlarını doğru yönde bir adım olarak görüyorlar. Apple’ın hisse senedini “güçlü satın almak” için yükselttiler ve fiyat hedeflerini 45 $ ‘dan 225 $’ a yükselttiler.