Apple Mac

Apple yeni Mac modellerinde kendi ürettiği işlemcileri kullanacak

Apple, yakın bir tarihte Mac modellerinde kendi ürettiği işlemcileri kullanmak istediğini duyurdu. Bu açıklamanın paylaşılmasıyla birlikte Intel hisseleri sert bir düşüş yaşadı.

Apple, sadece birkaç sene içerisinde Mac modellerinde kendi işlemcilerini kullanmak istediğini söyledi. “Kalamata” kod adına sahip olan bu işlemci dönüşüm projesi, yapılan açıklamalara göre 2020 senesine kadar hayata geçirilebilir. Apple’ın bu kararı almasındaki en büyük sebep iPhone, iPad ve Mac modellerinin tümünü daha uyumlu yapmak ve kendi işlemcilerini özelleştirmek.

Apple Mac

Projenin detayları yetkililer tarafından doğrulandı, yani Apple’da büyük bir dönüşüm göreceğimiz söylenebilir. Ancak bu dönüşümün tam olarak nasıl yaşanacağı bilinmiyor. Bazı Mac modellerinde Apple’ın ürettiği işlemcileri görmemiz için yalnızca birkaç sene beklememiz yeterli olacaktır, fakat tüm Mac modellerinde Apple donanımının kullanılması için biraz daha süre gerekiyor. Bu değişimin birçok adımdan oluşacağından bahsedildi.

Yetkililerin iddiaları doğrulamasıyla birlikte Intel hisseleri de hızlı bir şekilde düştü. Hisseler gün içerisinde %9.2 oranında değer kaybetti.