Apple patent savasinda 120 milyon dolar kazandi

Apple, patent savaşında 120 milyon dolar kazandı

Uzun yıllardır süren kavga sırasında Apple, Samsung’un 120 milyon dolarlık savaşını kazanacağını iddia etmişti. Yüksek Mahkeme‘nin bugün yaptığı açıklamaya göre, 2014 yılında alınan ve bugüne kadar süren patent davaları nihayet sonucu erdi.

Dava içerisinde oluşan birçok şikayet, Apple’ın bilindik ekran kilidi patent ve bağlantı linkleri gibi bazı patentleri kapsıyordu. Samsung’un her iki patenti ihlal ettiği sonunda tespit edildi. Ancak böyle bir kararın iki yıl sonra tespit edilmesi dikkatlerden kaçmadı. Hatta davanın bir ara kapanıp yeniden açıldığı bile biliniyordu. Samsung ise davanın sonucunda yeniden Yüksek Mahkeme’ye başvurmaktan kaçınmadı.

DAVA ÇOK UZUN SÜRDÜ, KİLİT ARTIK KULLANILMIYOR BİLE

Elbette, Samsung bu durumdan memnun olacak değil. Samsung’un temsilcisi yapmış olduğu bir konuşmada “Tartışmamız, Mahkeme’nin yeniliğe teşvik eden patent sisteminin kötüye kullanılmasını önleyen standartları eski haline getirme davasının gerektiğini düşünen birçok destekçi tarafınca belirtildi” Marka bunla beraber alınan kararın, Apple’ın geçersiz patent yani “haksız kazanç” almasını sağladığını öne sürdü.

Apple ise bu açıklama bir cevap vermedi. Bunla beraber, Apple ile Samsung’un savaşları elbette son bulmuyor. Yalnızca bir davanın sonucu olduğu ve daha çok savaşlarının olduğunu belirtelim.