Apple Otonom 1

Apple, Otonom Teknolojisinde Geldiği Seviyeyi Açıkladı

Bir Süredir kapalı kapılar ardında yapay zekaya özelinde çalışmalar yürüten Apple, geldiği noktayı paylaşmak için bir sunum gerçekleştirdi. Projeden sorumlu olan Ruslan Salakhutdinov tarafından yapılan sunumda, Apple’ın şöförsüz araçlar konusunda geldiği noktayı açıklandı.

Teknoloji konusunda sektöre öncülük eden markaların yeni hedefleri yapay zeka konusunda liderliği ele geçirmek. Bu yarış da da önemli bir adımda yapay zekaya sahip otomobiller.

Apple‘ın gerçekleştirdiği sunumda, Otonom teknolojisi üzerinde geldiği noktanın bir bölümü şimdiye kadar duyduklarımız ile aynı sayılsa da gelinen noktalar konusunda örneğin yağmur damlaları mercekleri örtmesi gibi olumsuz durumlarda nesneleri tanımlamak için yerleşik kameralar kullanan bir sistemin hazırlanması, Yerleşik kameralar Park edilmiş bir otomobil tarafından gizlenmiş olsa dahi, bir yayanın konumunu tahmin edebilecek. Yapay zeka yazılımı içerisinde harita üzerinden araca yön vermek ve acil durumlarda oluşabilecek sorunlardan korunmak için üç boyutlu harita oluşturma gibi özellikler bulunuyor.

Otonom Teknolojisinde Apple’ın Hedefi Nedir?

Apple‘ın bu çalışması ile kendi kendine sürüş yapabilen yapay zekayı geliştirdikten sonra, bu zekayı ticari amaçla satıp satmayacağı henüz belli değil; Ancak, Apple‘ın bir sonra ki hedefi Şöförsüz servis araçları üretmek. Bu çalışmaları kendi bünyesinde gerçekleştiren Apple, bu konudaki çalışmalarını 3. parti bir yere lisanslamayacak gibi gözüküyor.