Apple

Apple Kablosuz Şarj İstasyonu İnşa Etmeyecek Airpower

Apple kablosuz şarj istasyonu Airpower’ı inşa etmeyecek. Bilgisayar üreticisi Cuma gecesi, 18 ay önce müşteriye söz verdiği ürünü iptal etti.

İptal Etmeye Karar Verildi

Apple donanım patronu Dan Riccio, müşterilerden özür diledi ve şirketin, hava gücü “yüksek standartlarımıza” ulaşmadığı için iptal etmeye karar verdiğini söyledi. İptali, teknolojileri ile tanınan ve dikkatle koreografiye maruz bırakılan ürün lansmanlarıyla şirket için utanç verici.

Apple Inc. ürünü ilk olarak Eylül 2017’de tanıttı ve 2018’de teslim edileceğini açıkladı. Ancak, ürün geliştirme performans sorunları süreci geciktirdi. İptali şimdi aniden düştü gibi görünüyor.

Yakın bir zamanda Apple’ın bu yılın başlarında Airpower’ın üretimini yüksek sesle onayladığını bildirdi. Ve kablosuz şarjın en son sürümünün paketi bu hafta mağazalara gelen Airpod’lar “airpower ile çalışıyorlar” diyor. Bu duruma aşina olan bir kişi Wall Street Journal’a, Apple’ın üretim maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, pedin aşırı ısınma ile ilgili problemleri olduğunu ve her bir cihazı, özellikle de Apple Watch’u güvenilir bir şekilde şarj etmediğini tespit ettikten sonra hava gücünün üretimini durdurduğunu söyledi. Apple bu konuda yorum yapmak istemedi.

Apple son zamanlarda yeni ürünlerin kalitesi için daha sık eleştirildi. Örneğin, Macbook dizüstü bilgisayarlardaki klavye sorunları tüketici şikayetlerine neden oldu. Ve geçen yıl şirket, iPhone’ların eski bataryalara sahip olan bir güncellemesinden sonra iPhone’lar için batarya değişiminde indirim teklif etti.

CEO Tim Cook’a göre, Apple bazı ürünleri geciktirdi. Kablosuz airbuds 2016 yılında ertelendi ve akıllı Homepod hoparlör Noel 2017’ye kadar müsait değildi. Airpower, 500 günden daha uzun bir süre önce duyurulmuştu. 2011 yılında başlayan ve CEO’nun CEO olarak görev yaptığı dönemde piyasada olması muhtemel olan ürün olurdu.