Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın ‘Kırmızı’sını Duyurdu!

Apple’ın Afrika’da çeşitli hastalıklara karşı savaşan RED grubuna 11 yıldır destek veriyor. Bu destek çerçevesi içinde belli başlı ürünlerini kırmızı rengini çıkaran Apple’ın, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini kırmızı ile renklendireceği söyleniyordu. Dün Apple, bu kapsamda kırmızı renkli iPhone 8 ve iPhone 8 Plus akıllı telefonlarını resmi olarak duyurdu.

Apple’ın, RED grubuna vermiş olduğu destek içerisinde danışmanlık hizmeti, testlere ve HIV/AIDS virüslerinin bulaşmasını önlemeye yönelik ilaçların sağlanması başlıklar yer alıyor.

phone8 kırmızı

Apple’ın Product RED adını vermiş olduğu bu ürünlerin fiyatı, normal ürünlerin fiyatından bir miktar daha yüksek. Bu ürünlerin satışından elde edilen kar’ın bir kısmı ise RED grubuna bağışlanıyor.

Apple, RED ürünlerinin satışından 2006 yılından bu yana 160 milyon dolardan fazla bağış toplandığını belirtiyor.

Geçtiğimiz yıl iPhone 7, iPod ve iPad’in kırmızı renkli versiyonlarını çıkaran Apple, iPhone 7’nin ön yüzünde ekranın alt ve üst kısmında kalan beyaz renkli alandan dolayı eleştiri almıştı.

phone8 kırmızı 1

Donanımsal olarak bir farkı olmayan İphone 8’de kırmızı ve siyah renkleri bir araya getiren marka, böylelikle daha uyumlu bir görünüm kazanmışa benziyor.

Kırmızı iPhone 8’in 64 GB’lık olanı 699$ ile satışa sunulacak. 256 GB’lık versiyonunun satış fiyatının bugün içinde açıklanması bekleniyor.