FaceTime

Apple Facetime Üzerinden Sizi Dinliyor Olabilirler

FaceTime yani görüntülü görüşme uygulaması üzerinden önemli olan güvenlik sorunu gündemde yerini aldı. FaceTime ile aramış olduğunuz kişiyi kullanıcı cevap vermeden sesini almaya başlayabiliyorsunuz.

Bu sebepten dolayı da Apple’ın görüntülü uygulamasında güvenlik sorunu bulundu. Facetime üzerinden kullanıcı cevap vermese bile dinlenmenin olması büyük sorunu getiriyor. Bu sorunun İOS 12.1 ya da daha üst sürüme sahip cihazlarda olduğu düşünceler arasında.

FaceTime

 

FaceTime üzerinden yapacağınız görüşmede video görüşmesini başlatıyorsunuz. Ardından arama devam ederken alt kısımda bulunmakta olan konuşmaya kişi ekle kısmına bastıktan sonra kendi telefon numaranızı ekliyorsunuz. Bu durum sayesinde kendinizi ve arağınız kişiyle birlikte grup açmış oluyorsunuz. Bu noktadan sonra karşıdaki kişi aramaya cevap vermemiş olsa bile sesi duyulmaya başlanılıyor.

Bu sorunun olması sosyal medya üzerinden çok eleştiri almasına sebebiyet verdi. Alınan eleştiri ardından yapılan açıklamaya göre bu hafta içinde yayınlanacak olan güncelleme ile sorunun giderileceği açıklandı. Fakat bu saatten sonra şüpheniz varsa, ben yine de emin olayım diyorsanız ayarlar kısmından FaceTime uygulamasını kapatmanızı tavsiye ediyoruz.