Apple Park

Apple çalışanları yeni kampüsten nefret ediyor!

Paylaşılan bilgilere göre Apple‘ın yeni kampüsü çalışanları tarafından hiç beğenilmedi. Bazı çalışanlar, kampüse taşınmayı ısrarla reddediyor.


Apple‘ın yeni kampüsü Apple Park, şirketin işleyiş şeklini yakından görmeyi isteyen müşteriler kadar şirket çalışanlarını memnun edemedi. Bazı kaynaklardan gelen bilgilere göre çalışanların çok büyük bir kısmı kampüsten ve kampüs içerisindeki çalışma düzeninden hiç memnun değil. Kampüs, işlerin daha uyumlu bir şekilde yürütülebilmesi adına farklı departmanların bir arada çalışabilmesini mümkün kılacak, büyük ve toplu çalışma alanlarından oluşuyor. Bu çalışma alanları hem çalışanların istedikleri gibi davranışlarını kısıtlıyor, hem de sanılanın aksine çalışanlar arasındaki iletişimi azaltıyor.

Apple Park

Çalışanların en büyük sıkıntılarından birisi diledikleri gibi konuşamıyor olmaları. Toplu çalışma alanındaki sessizliğin bozulması eski çalışma alanındaki gibi birkaç kişiyi değil, tümüyle birkaç departmanı rahatsız edebiliyor. Bundan ötürü kampüste sürekli gergin ve sessiz bir hava mevcut.

Elbette bu durum yöneticiler için geçerli değil. Çalışanlar, eskiden olduğu gibi ayrılmış çalışma alanlarına dönmek ve onlarca kişinin bulunduğu masalardan ayrılmak isterken, Tim Cook’un da aralarında bulunduğu yöneticiler tamamen kendine özel alanlara sahip. Durumdan şikayetçi olanlar, aynı duyguları deneyimlemeleri açısından yöneticilerin de aralarına katılmasını ve bir an önce eski düzene geçiş yapılmasını istiyor.

Apple çalışanları kampüse gelmemek için direniyor

Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre şirketin yazılım ekibi, kampüste çalışmanın ne kadar sıkıntılı olabildiğini öğrendikleri için eski çalışma alanından ayrılmayı reddediyor. Şirket, yazılım departmanını da kampüse taşımakta kararlı, ancak bu gibi hassas konularda kendi çalışanlarını dinlemesinin daha doğru olacağı söylenebilir.

Maalesef kampüs hakkındaki ilk olumsuz yorumlar bunlarla da sınırlı değil. Birkaç ay önce şirket çalışanları, sık sık kampüs içerisindeki devasa cam duvarlara çarptıklarını, birçok ciddi kazanın yaşandığını dile getirmiş ve camların kaldırılmasını istemişti.

Kaynak