Apple kampüs

Apple çalışanları yeni merkezde ‘camlara çarpmaktan’ şikayetçi oldu

Apple’ın yeni merkezi mimari harika olarak değerlendiriliyor, ancak burada çalışan bazı kişiler “uzay gemisi” olarak anılan yapının çok fazla cama sahip olmasından şikayetçi. Birçok çalışan camlara çarpmaktan şikayetçi oldu.

Apple’ın Cupertino’daki yeni merkezi, tasarımı ve yapım süreciyle birçok kişinin dikkatini çekmişti. Kısa bir süre önce tamamlanan ve Apple’ın 13 bin çalışanına ev sahipliği yapan merkez, paylaşılan bilgilere göre fazla miktarda cam duvara sahip olmasından ötürü çalışanlara zor anlar yaşatıyor.

Yenilikçi tasarımının bir parçası olarak büyük cam panellerle donatılan merkez, neredeyse her çalışanın birbirini ve dışarıyı görebilmesini sağlayacak şekilde tasarlanmış. Bu da dalgınlık anında çalışanların duvarlara çarpmasına ve hafif şekilde yaralanmasına neden olabiliyor. Şirket bu gibi kazaların olmasını önlemek adına cam yüzeylere küçük uyarılar yapıştırdı, ancak tasarımı bozduğu gerekçesiyle bu uyarılar kaldırıldı.

Apple kampüs

Apple, cam duvarlarla daha önceden de sorun yaşamıştı

Şirket 2011 senesinde cam duvardan ötürü ilginç bir olay yaşamıştı. New York’ta bulunan Apple Store’a giren 83 yaşındaki bir Apple müşterisi, mağazadan ayrıldığı sırada cam yüzeyi görmemiş ve burnunu kırmıştı. Bu durumdan Apple’ı sorumlu tutan ve duvarda uyarının bulunmadığını söyleyen müşteri, şirkete dava açmıştı. Neyse ki bu davada Apple suçlu bulunmadı.

Şimdilik yeni merkezde ciddi bir kaza yaşanmadığı, ancak böyle bir riskin bulunduğu biliniyor. Bakalım Apple konuyla ilgili olarak ne yapacak.