1 185 1

Apple, Android’e Dokunan Yeni Videolar Yayınlandı

Zaman zaman teknoloji markalarının birbirleri ile olan atışmalarına şahit oluyoruz. Son yıllarda artan bu atışmalara bir tane daha Apple tarafından eklendi. Apple, Hayat iPhone ile daha kolay konsepti ile çıkarmış olduğu video serisine yeni eklediği iki video ile App Store’da yer alan uygulamaların güvenliğine işaret ederken; diğer video ile de Portre Aydınlatmasında ki farklılığa dikkat çekiyor.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarını iPhone’u tercih etmeleri için teşvik etmeye yönelik hazırlanan iki yeni video’nun ilki App Store’un Play Store’a göre güvenli bir uygulama mağazası olduğuna işaret ediyor.

Android işletim sisteminin açık kaynaklı kod yapısına sahip olması nedeni ile saldırılara açık olmasına neden olabiliyor. Dolayısı ile de Android’in uygulama mağazası olan Play Store’da da kötü amaçlı yazılımlar ile karşıllaşılması muhtemel bir durum haline geliyor. Google’ın bu durumu tersine çevirme konsunda çalışmalarının sürdüğünü de belirtelim.

Apple tarafından yayınlanan ikinci video ise iPhone 7 Plus ile tanışmış olduğu ve iPhone 8 Plus ve iPhone X ile de gelen Portre Modu ve Portre Aydınlatması özelliklerine vurgu yaparak; bu özelliklerin ne eşsiz olduğu anlatılmaya çalışılıyor.

Portre Modu, akıllı telefon üzerinden fotoğrafçılık yapanların alğısını değişmesine neden olan yeniliklerden biri olduğunu kabul etmemek olmaz. Apple A11 Bionic yonga seti sayesinde Portre Efektifinin’de eklenmesi ile geliştirilmeye devam eden özelliğin halen ilerleyecek yolu var; ancak şu an için oldukça iyi bir noktada olduğunu söylemek mümkün.

Bakalım bu video’lara karşılık, Android cephesinden nasıl bir karşılık verilecek.