Facebook Arama Gecmisi Silme 1
A smartphone user shows the Facebook application on his phone in the central Bosnian town of Zenica, in this photo illustration, May 2, 2013. Facebook Inc's mobile advertising revenue growth gained momentum in the first three months of the year as the social network sold more ads to users on smartphones and tablets, partially offsetting higher spending which weighed on profits. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) - RTXZ81J

Android’de Facebook Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Facebook bugünlerde sosyal medyayı kullanma biçimimizi değiştirdi. Sadece aileniz ve arkadaşlarınızla bağlantı kurmanın bir yolu olarak kalmadı, aynı zamanda farklı türde bir bilgi kaynağı, haber, marka promosyonu gibi kullanılmaktadır.

Bir Android’iniz varsa ve Facebook kullanıyorsanız, büyük olasılıkla Facebook uygulamasını yüklemiş olmanız gerekir. Facebook, kişi, yer, fotoğraflar, vb. Gibi çeşitli şeyleri aramamıza izin veriyor. Şimdi bir şeyi aradığınızda, Facebook geçmişini tutuyor ve arama çubuğuna geri döndüğünüzde size yapılan son aramaların listesini göstermektedir. Bu yazıda, Android’de Facebook arama geçmişini silme hakkında bilgi vereceğiz.

Facebook Arama Geçmişi Silme

Android’de Facebook Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Facebook uygulamasını Android’inize zaten yüklediğinizi varsayıyoruz, ancak yapmadıysanız, Google Play Store’dan indirebilirsiniz. Facebook uygulamasını açtığınız anda, üstteki büyüteç simgesini göreceksiniz. ‘Ara‘ üzerine dokunun. Üzerine dokunduğunuz anda son aramalar gösterilir. Daha sonra sağ üst köşede görünen ‘Düzenle‘ üzerine tıklamanız gerekir.

Düzenle’ye dokunduğunuzda, ‘Aktivite Günlüğü‘ ekranına yönlendirilirsiniz. Orada sizin tarafınızdan yapılan tüm aramaları göreceksiniz. Android uygulamasında Facebook arama geçmişini silmek için Aramaları Temizle üzerine dokunun. Açık aramalara dokunduğunuzda, arama geçmişini gerçekten silmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Tüm arama geçmişini silmek için Onayla ‘üzerine dokunun.

‘Onayla’ düğmesine tıkladığınızda, tüm Facebook arama geçmişi silinir. Aramanın gerçekten silinip silinmediğini doğrulamak için tekrar Arama çubuğuna dönebilirsiniz. ‘Onayla’ üzerine dokunduktan sonra yükleme devam edebilir. Bu durumda, Facebook uygulamasını tekrar açın ve doğrulamak için Arama çubuğuna dokunun. Arama geçmişiniz yerine Arama çubuğuna dokunduğunuzda Facebook’ta nelerin eğilimi gösterilecektir.