android wear 2.0

Android Wear 2.0 Yayınları Verilmeye Başlandı

Akıllı telefonlardan sonra en popüler ürünlerden biri olan akıllı saatler için yeni sistem güncellemesi duyurulmuştu. Yapılan duyuruya beraber Android işletim sistemi kullanan akıllı saatlerin Android Wear 2.0 sürümüne güncelleneceği açıklanmıştı. Şimdi ise uygulamanın yayınlanmaya başladığı belirtildi.

Android akıllı saatlerde yer verilen Android Wear işletim sistemi genel olarak birçok marka tarafından kullanılan akıllı sat işletim sistemi olarak biliniyor. Saatlerin donanımsal olarak birçok özelliğini çok daha aktif bir şekilde kullanılmasını sağlayan işletim sisteminin oldukça kararlı yapısının olması da büyük bir artı olarak dikkat çekiyor. Yayınlanır yayınlanmaz büyük oranda akıllı saatler tarafından kullanılan Android Wear işletim sisteminin bu kadar çok beğenilmesi ve bu kadar çok tercih edilmesi Google’ın söz konusu işletim sistemini tıpkı akıllı telefon işletim sistemlerinde olduğu gibi güncellemeye devam etmesine neden olmuştu.

Marka tarafından yapılan açıklamayla beraber ilk olarak akıllı saatlere yeni bir sürüm olarak Android Wear 2.0 işletim sistemini sunulacağı belirtilmişti. Bu açıklamaların hemen ardından ise yeni işletim sistemi üzerinde Google çalışmalarını hızlandırmaya başladı. Sonunda Android Wear 2.0 güncellemesini tamamlandığını da açıklayan teknoloji devi sonunda yeni güncellemesi için beklenen haberi verdi. Yeni güncellemelerin sonunda beta sürümlerinden sonra final sürümlerinin yayınlanmaya başlandığı açıklandı.

Android Wear 2.0 Güncellemesi Geliyor

Son olarak belli başlı akıllı saatler için beta sürümleri yayınlanan akıllı saat işletim sistemlerinin şimdi ise final sürümlerinin yayınlanacağı açıklandı. Android Wear 2.0 final sürümü alacak olan akıllı saatlerin ise markaları da açıklandı. Kısa süre içerisinde destek alacak olan tüm modeller için final sürüm yayınının tamamlanacağının açıklanmasının ardından hangi akıllı saat modellerinin güncellemeler alacağı da belirtildi.

android wear 2.0

LG, Motorola, Asus ve Samsung gibi markaların akıllı saatlerine gelecek olan yeni Android Wear 2.0 güncellemesinin saatleri çok daha işlevsel hale getirmesi bekleniyor. Yeni güncelleme sonrasında artık akıllı saatlerin internet desteğinden tutunda uygulama desteğine kadar hemen her özelliğin yenilenmesi bekleniyor. Bunun yanında uygulama destekleri de artacak olan yeni güncellemenin saat kullanımlarını değiştirmesi de gündemde.

Android Wear 2.0 Yeniden Güncellenebilir

Bunun dışında yeni güncellemelerin final sürümünün yayınlanmasının ardından akıllı saatler için mini güncellemelerinde gelmeye devam edeceği düşünülüyor. Android Wear 2.0.1 şeklinde devam etmesi beklenen işletim sistemi güncellemesinin tamamen yayınlanmasının ise Mayıs ayının sonlarını bulacağı belirtiliyor.