Android Ipuclari

Android Ekran Kilidi Şifresi Nasıl Kaldırılır?

Android  akıllı telefonlarda güvenlik amacı ile ekranı kilitlemenin farklı yöntemleri bulunuyor. Bunlar Parmak izi, pin kodu, şifre ve desen kilitleridir. Ancak koyulan kilitleri zamanla kaldırmak veya değiştirmek isteyebileceğinizi düşünerek,  Android ekran kilidi desen şifresini kaldırma işleminin nasıl yapıldığını aktaracağız.

Android ekran kilidini açma

Öncelikle akıllı telefonun güç düğmesine basarak ekranı açın. Karşınıza daha önce oluşturduğumuz desen şifresi gelecektir. Deseni oluşturup kilidi açın.  Telefonunuzda yer alan ana menüyü açın ve aşağıdaki adımları uygulayın.

  1. Ana menüde bulunan dişli ikonuna dokunarak ayarlar menüsüne girin.
  2. Ayarlar menüsünde çok sayıda işlem basamağı olan menü karşımıza çıkacaktır. Bu menüde güvenlik yazısına dokunarak güvenlik menüsü açın
  3. Güvenlik menüsünde ekran kilidi yazan bölüme dokunun. Telefon desen şifrenizi girmemizi isteyecektir. Desen şifremizi girdikten sonra karşınıza yeni bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda, kaydırma, pin, şifre gibi seçenekler arasından Yok yazısını seçerseniz akıllı telefonunuz hiç bir şekilde ekran kilidi koymayacaktır.  Sadece güç düğmesine basmanız yeterli olacaktır.
  4. Kaydırmayı seçerseniz, güç düğmesine dokunmanız ardından ekranda parmağınız ile kaydırma hareketi yapmanız istenecektir.

Ekran kilidi kırma işlemlerden sonra veriler silinir ve model kilidi kalkacaktır. Şayet verilerin silinmeden ekran kilidini açmak istiyorsanız, teknik servislerle iletişime geçmeniz gerekiyor.