AMD Ryzen

AMD, Ryzen açıkları için yamanın tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu

CTS Labs’ın paylaştığı bilgilerle AMD’nin Ryzen ve Epyc işlemcilerinde bazı güvenlik açıkları olduğu ortaya çıkmıştı. Yarıilerken üreticisi, bir süredir bu açıklar üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve yamaların neredeyse hazır olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz senenin son zamanlarında Meltdown ve Spectre açıkları ortaya çıkmış, AMD ve Intel’in birçok modelinde güvenlik açığı bulunmuştu. Ancak bu açıklardan çok kısa bir süre sonra AMD’nin Ryzen ve Epyc işlemcilerinde bazı farklı güvenlik açıklarının da mevcut olduğu keşfedilmişti. İlk olarak CTS Labs tarafından gündeme getirilen güvenlik açıkları, bazı kişiler tarafından satışları düşürmeye yönelik, gerçeği yansıtmayan bilgiler olarak değerlendirilmişti ancak AMD tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak açıkların gayet gerçek olduğu söylenebilir.

Senenin başında gündeme gelen açıkların araştırılacağını belirten üretici, incelemelerin tamamlandığını ve gerekli güvenlik yamalarının yakın bir tarihte hazır olacağını duyurdu. CTS Labs, Ryzenfall ve Chimera gibi açıklar için yamalar hazırlamanın aylar süreceğini belirtmişti ancak açıklamaya bakacak olursak AMD’nin oldukça kısa bir sürede sorunun üstesinden gelmiş.