AMD

AMD, işlemcilerindeki açıklar için yeni güvenlik yaması yayımlayacak

İşlemcilerinde açık bulunan AMD, yeni bir güvenlik yamasıyla bu açıkları kapatacağını ve yamanın hiçbir performans sorununa neden olmayacağını duyurdu.

Geride bıraktığımız Salı günü CTS-Labs isimli siber güvenlik araştırma kuruluşundan işlemcilerinde açıklar olduğu yönünde uyarı alan AMD, iddia edilen açıkların araştırmasını gerçekleştirdiğini ve bilginin doğruluğunu teyit ettiğini duyurdu. İsrail merkezli kuruluşun bildirdiği gibi 13 adet önemli açığın bulunduğunu duyuran AMD, bu açıkların kapatılmasında rol oynayacak önemli bir güvenlik yaması üzerinde çalışmalarına başladığını duyurdu.

MASTERKEY, RYZENFALL, FALLOUT ve CHIMERA gibi takma isimler alan bu açıklar, AMD’nin yayımlayacağı BIOS güncellemeleriyle kapatılacak.

AMD

AMD: Performans sorunu yaşanmayacak

Meltdown ve Spectre gibi büyük çaplı güvenlik açıkları için yayımlanan yamalar, donanımların hızını yaklaşık yüzde 30 oranında azaltmış ve Intel başta olmak üzere birçok donanım üreticisinin tepki almasına neden olmuştu. AMD, bu konuda endişeleri bulunan kullanıcıların içini rahatlatmak adına yayımlanacak yamalarla hiçbir performans sorunu yaşanmayacağını paylaştı.