microled 1

Akıllı Saatler İçin Yeni Bir Ekran Teknolojisi Geliyor

Akıllı saat alanında liderliği elinde bulunduran Apple bu alanda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Genelde LCD ekran kullanımına devam ettiği için eleştirilen marka bu kez micro-LED ekranlar üzerinde çalışıyor.

Akıllı telefonlarda kullanılan ekran tipleri uzun süredir devam eden tartışma konuları arasında gösterilmekte. Kullanılan ekranların nasıl özelliklere sahip olacağı ve bu ekranların ne kadar kaliteli görüntü sunacağı akıllı telefonlar için oldukça önemli detaylar olarak değerlendirilmekte. Bu durum Apple’ın akıllı telefon serileri içinde olduğu gibi geçerli.

Yayınlandığı andan bu yana sürekli olarak LCD ekran kullanımı yaptığı bilinen iPhone serisi akıllı telefonlarda hala LCD ekran kullanımın yapılmasının eleştirilmesinin nedeni de aslında bu olarak gösterilebilir. Her ne kadar Retina özelliği sayesinde LCD ekranlardaki görüntü kalitesi açığı kapatılıyor olsa da Apple’ın bile iPhone 8 akıllı telefonlarında OLED ekranlara geçmesi bekleniyor.

OLED ekran kullanımı yapmasıyla beraber çok daha başarılı bir akıllı telefon sunması beklenen Apple’ın bu kez ekran çözünürlük değerlerini de artırması bekleniyor. Fakat markanın OLED ekran kullanımı yapması beraberinde sorunları da getiriyor. Öyle ki Apple’ın kendi OLED ekran tesisi yok. Bu nedenle Samsung ve LG gibi firmalardan ekran satın alınıyor. Şimdilik akıllı telefonları için ekran almaya devam eden markanın aslında bir yandan da kendi ekranlarını geliştirdiği de ortaya çıktı.

Apple ekranları

Apple Micro-LED Ekran Sistemi İçin Çalışıyor

Yeni ekran sistemleri için markanın nasıl bir teknoloji kullanacağı konusunda da belli başlı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkan görsellere ve yeni sistemlere göre Apple son yeni ekran sistemlerinde son teknolojiyi kullanacak. OLED ekranların yapısına benzer bir yapıya sahip olsa da yeni ekran sisteminde çok daha tasarruflu bir yapı kullanılacağı belirtiliyor.

Ekranların Micro LED yapıda olması ise markanın akıllı telefon pillerinin dayanma süresini de arttırmayı başaracak gibi. En azından ilk aşama için OLED ekranları kullanması beklenen markanın 2018 yılından sonra kendi geliştirdiği ekranları kullanıma geçeceği de düşünülüyor. Ekranlarda yapılacak değişikliğin ne kadar etkili olacağı ise tanıtımlardan sonra ortaya çıkacak.

LG ve Samsung Gelir Düşüşü Yaşayabilir

Eğer Apple’ın Micro-LED ekran sistemini kullandığını görürsek bu durumda markanın yeni seri ekran teknolojilerinde değişime gideceği ve artık akıllı saatlerinde bu ekranları kullanacağı belirtiliyor. Micro LED ekran teknolojisinin kullanılması için akıllı saatlerini terci edeceği belirtilen Apple’ın ilk denemelerinden sonra dışarıdan ekran almaya da son vereceği belirtiliyor.

Bu durumda da hem Samsung hem de LG markasından yeni ekranların alınmayacağı düşünülüyor. Böylelikle bu markalarda en büyük ürün satış pazarını kaybetmiş olacak. Eğer başarılı olursa yeni ekranların Samsung ve LG markalarını ne kadar gelirden edeceği ise bilinmiyor.