huawei5G 1

ABD’nin Ardından İngiltere de Huawei 5G altyapısını Kullanmamaya Karar Verdi

Huawei hızla büyüyen bir Çinli şirket ve 5G ağlarını tüm dünyada kurabilecek potansiyele sahip tek şirket. Ancak politika oyunları yüzünden Huawei’nin önü kapanıyor. İngiltere, Huawei ekipmanlarının sadece bir kısmını kullanmaya karar verdi. İngiltere Dijital Bakanı Oliver Dowden bu karara bir güvenlik toplantısının ardından vardıklarını ifade etti.

5G Ağır Çekirdek Ekipmanları için İngiltere NEC  Samsung ve Ericsson İle Görüşecek

Kararın alınmasının nedeninin, Huawei şirketini kritik güvenlik alanlarından uzak tutmak olduğunu ifade eden bakan, bu kararı biraz da ABD ile olan ortak politikaları gereği aldıklarını da ifade etti. ABD, Çin hükümetine çok yakın olan Huawei şirketinin böyle kritik haberleşme ağlarında yer almasını istemiyor ve bunu bir güvenlik riski olarak görüyor.

huawei5G

Şimdi İngiltere de bu kararı aldı. Trump daha önce de Huawei yetkilileri ile, şirketin Pazar payının büyümesinin kendi politikalarına ters düşmesi nedeniyle şirketin ürünlerini karalama kampanyaları başlatmış ve Huawei yetkilileri ile münakaşa içine girmişti. ABD’ye giren Huawei mallarından daha çok gümrük vergisi alması, Trump’ı başarıya götürmedi. Huawei, karalama kampanyalarına karşı sessiz kalmıyor ve ithamları şiddetle reddediyor. 5G ağları çekirdek ekipmanları ABD ve İngiltere için 5G ağlarında yer almayacak.