ABD, Facebook Messenger üzerinden gönderilen mesajlara erişim istiyor

ABD, Facebook Messenger üzerinden gönderilen mesajlara suç araştırması sırasında ulaşabilme yetkisi istiyor.


Teröristlere ait iPhoneların şifresini kırma olaylarında Apple ile karşı karşıya gelen ABD, şimdi de yüzünü Facebook’a çevirdi. Yetkililer, Facebook Messenger üzerinden gönderilen mesajları gerekli durumlarda okuyabilmek istiyor. Bunun için şirket yöneticilerine ve hisse sahiplerine bir süredir baskı yapılıyor.

Hükümet yetkilileri ve Facebook’u karşı karşıya getiren bu istek, bir şüphelinin Facebook Messenger’dan ses kaydı gönderdiğinin ortaya çıkmasıyla gündeme geldi. Messenger’daki uçtan uca şifreleme sisteminden dolayı ses kaydını dinleyemeyen güvenlik güçleri, Facebook’tan yardım talebinde bulundu. Ancak şirketin bu ses kaydı için yardım eli uzatması, gelecekte diğer mesajların da yetkililer tarafından incelenebileceği anlamına geliyor. Apple, bu nedenle FBI’a yardım etmeyi reddetmiş ve kullanıcılarının bilgilerini korumakla yükümlü olduğunu belirtmişti.

Facebook’un nasıl bir karar vereceği henüz belli değil, ancak böyle konularda genellikle yetkililerle iş birliği yapmaktan yana olduğu biliniyor.

Kaynak