22 Nisan’da Çöp Toplayan Pokemon Go Oyuncularına, Ödül Verilecek!

Pokemon Go’nun geliştiricisi olan Niantic, 22 Nisan Dünya gününde  çöp toplayan oyuncularına ödül verecek.

22 Nisan’da kutlanan dünya gününe istinaden, Pokemon Go geliştiricisi olan Niantic’den oldukça anlamlı bir çalışma geldi. İnsanların, sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortaklaşa çalışarak belirli alanların temizliği, oluşturulacak ekipler tarafından sağlanacak. Bu ekiplerde yer alan ve temizliğe katılanlara Pokemon Go içinden ödül verilecek.

Verilecek olan Ödüller

Tüm eğitmenler, Dünya Günü’ne özel bir avatar’a erişebilecek ve dünyanın her yerindeki temizlik kampanyalarına katılmak için birlikte çalışanlar ise benzersiz oyun içi ödüllerin sahibi olacaklar. Şayet Dünya çapında 1.500 eğitmen katılım gösterirse toprak, su ve çimen tipi pokemon başına 2 kez yakalanan stardust 48 saat boyunca aktif olacak. Eğer bu sayı 3.000’den fazla olursa dünyanın her yerindeki eğitmenler için 48 saat boyunca pokemon başına 3 kez yakalanan stardust kilidi açılacak.

Niantic CEO’su John Hanke yaptığı açıklamada, “Dünya Günü, dünyayı ve kendi toplumlarımızı sağlıklı ve sürdürülebilir hale getirmeye odaklanmak için arkadaşlarımızla ve komşularıyla birlikte çalışma fırsatı sunan inanılmaz bir hareket ve fırsattır.” Dedi.