youtube1 1

YouTube’tan Atlanamayan Reklam Kalkıyor!

Youtube’ta izleyicilerin hiç bir zaman istemediği ve karşısına çıkan “atlanamayan” reklamları, kısa süre sonra Google tarafınca kaldırılıyor!
YouTube’taki birçok reklam üzerinde kullanıcıların dikkatlerini çekebilmek adına çeşitli yollara başvurulmakta. Bunların başında gelen ve oldukça sinir bozan reklam ise, atlanamayan 30 saniyelik reklam oluyor. Maalesef bu reklam bir türlü atlanmıyor ve bu istenmeyen reklamlar üzerine ciddi bir şekilde eleştiri alan Google, istenmeyen zamanlarda karşınıza çıkan reklamları kaldıracak.
YouTube’daki reklamları kaldırmanıza yaracak bazı yollar bulunuyor. Bazı tarayıcı eklentileri ve uygulamaları ile reklamlar kaldırılırken, artık bu gibi eklenti ve uygulamalara gerek kalmıyor. Google’ın yapmış olduğu açıklama üzerine 30 saniyelik geçilemeyen reklamların 2018 yılında tamamen durdurulacağı, yerini ise kullanıcıların ve yayıncıların işine en fazla yarayacak şekildeki formatlar ile değiştirilecek. Ancak belirtelimki bu 30 saniyelik reklamların kaldırılmasından sonra 20 saniyelik reklamların devam edeceği ve atlanamayacağı bir gerçek.
Google’ın almış olduğu bu karar sonucu, markanın cebine giren paranın rakamlarında bir kaç değişiklik elbette olacak. Ayrıca video konusunda Google günümüzde yalnız kalmış değil. Instagram, Facebook gibi bir çok platform üzerinden video izlemek artık mümkün. Bu bakımdan Google’ın daha fazla özellik kazandırması ve diğer rakip platformlara göre artılar kazandırmasının yanı sıra kullanıcıları kendi platformuna teşvik etmesi gerekiyor. Kullanıcıları teşvik etmek adına ne gibi değişiklikler ve yenilikler yapacağı ise şuan belli olmayıp, ilerleyen günlerde Google’ın yeni bir açıklama yapması bekleniyor.